Puikių atsiliepimų sulaukusiuose pirmuosiuose turo pasirodymuose Mariah atlieka daugybę savo hitų, sukurtų per ketvirtį amžiaus trunkančią karjerą. Visame pasaulyje populiarių kūrinių jos repertuare – net kelios dešimtys. Siūlome susipažinti su dešimties ryškių Mariah Carey hitų istorija.

„Hero“

1993-aisiais išleista daina iki šiol skamba kone visuose Mariah koncertuose – nuo pasirodymų televizijoje iki prezidento Baracko Obamos prisaikdinimo šventės. Beje, JAV lyderio žmona yra prisipažinusi, kad būtent šios dainos su vyru klausydavosi sunkiausiomis rinkimų kovos akimirkomis. Dainą galima išgirsti daugybėje televizijos talentų šou, kur jaunos atlikėjos bando demonstruoti savo balsą, pasirinkdamos šį nuostabų kūrinį. Įdomu tai, kad superhitu tapusį kūrinį Mariah parašė kitai atlikėjai – Gloriai Estefan. Daina turėjo skambėti viename kino filme. Tačiau kai Mariah prodiuseris išgirdo šią dainą, tvirtai pasakė – ji tiesiog per gera, kad būtų atiduota kažkam kitam. Sprendžianti iš milžiniško „Hero“ populiarumo, jis buvo visiškai teisus.

„One Sweet Day“

Ši Mariah su vokalistų grupe „Boyz II Men“ 1995-aisiais įrašyta daina pasiekė rekordą, kurio iki šiol niekas nepralenkė. Jausmingas kūrinys net 16 savaičių buvo populiariausias Jungtinėse Valstijose. Žurnalo „Rolling Stone“ skaitytojai jį išrinko geriausiu visų laikų bendru bendru kelių atlikėjų darbu. „Grammy“ ceremonijoje atlikta daina pasakoja apie skausmą, praradus artimą žmogų. Mariah ir „Boyz II Men“ šį kūrinį skyrė ir visų ŽIV aukų atminimui. Dainos istorija – stulbinama. Mariah pasakoja, kad atsinešė dainos juodraštį į studiją, o jį išgirdę „Boyz II Men“ nustėro – jie ką tik buvo parašę labai panašią dainą su tokia pačia tema ir akordais. „Tai – likimas“, - nusprendė atlikėjai ir per kelias dienas kartu įrašė superhitu tapusią dainą.

„We Belong Together“

Šį 2005-aisiais išleistą kūrinį žurnalas „Billboard“ paskelbė Dešimtmečio daina. Populiariausias Jungtinėse Valstijose jis buvo net keturiolika savaičių – pasiekimas, nusileidžiantis tik kitai pačios Mariah įrašytai dainai „One Sweet Day“. „Kai įrašiau šį kūrinį, kūnu lakstė šiurpuliukai“, - vėliau prisipažino dainininkė. Du „Grammy“ apdovanojimus pelniusi daina laikoma vienu svarbiausių jos karjeros kūrinių. Vaizdo klipe Mariah kartu su aktoriumi Wentworthu Milleriu nusifilmavo, vilkėdama vestuvinę suknelę – tą pačią, kuria pasipuošusi 1993-aisiais tuokėsi su savo pirmuoju vyru Tommy Mottola.

„Vision Of Love“

Daina, nuo kurios viskas prasidėjo. 1990-aisiais išleistas debiutinis Mariah singlas akimirksniu ją pavertė superžvaigžde. Įspūdingas dainininkės balso galimybes atskleidusi daina 1991-aisiais pelnė tris „Grammy“ statulėles – tarp jų Metų dainos ir Metų įrašo. Kūrinyje, kurį įrašyti padėjo ir garsus džiazo bosistas Marcus Milleris, Mariah atskleidžia sudėtingą savo patirtį iki tos akimirkos – liūdesį ir nuoskaudą, išsiskyrus tėvams ir nuolat kraustantis iš vienos vietos į kitą. Daugybė atlikėjų, pavyzdžiui, Rihanna, Beyonce ir Christina Aguilera, yra prisipažinusios, kad būtent ši daina įkvėpė jas siekti muzikinės karjeros.

„Someday“

Pirmasis greitesnio tempo Mariah Carey hitas, kurį atlikėja parašė dar vidurinėje mokykloje, būdama aštuoniolikos. 1990-aisiais išleistas kūrinys tapo trečiuoju Mariah hitu, pasiekusiu pirmąją JAV „topų“ vietą. Kai pora metų anksčiau dainininkė šiuo įrašu bandė sudominti įrašų leidyklas, jai nepavyko. Kad galėtų išsinuomoti studiją ir įrašyti naują kūrinio variantą, būsimai žvaigždei teko dirbti padavėja ir rūbininke.

„Touch My Body“

Daina, kuri 2008-aisiais Mariah Carey atnešė dar vieną rekordą. Ji tapo jau 18-uoju dainininkės kūriniu, pasiekusiu pirmąją vietą JAV populiariausių dainų šimtuke – tiek kartų šios viršūnės iki tol nebuvo užkariavęs nei vienas solo atlikėjas, ankstesnis rekordas priklausė rokenrolo karaliui Elviui Presley. Tai viena seksualiausių Mariah Carey dainų – joje atlikėja žaismingai pasakoja apie fantazijas ir norus miegamajame. Erotiškas ne tik šios dainos vaizdo klipas, bet ir singlo viršelis – jame atlikėja įsiamžino nuoga, kūną prisidengusi tik didele skrybėle.

„Without You“

Kai 1994-aisiais Mariah Carey išleido šį kūrinį, jis tapo sensacija visame pasaulyje. Nuostabiai šią dainą atlikusi žvaigždė eilinį sykį užkariavo televizijos ir radijo eterį, singlas pasiekė pirmąją vietą Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir kitų svarbiausių muzikos rinkų „topuose“. Įdomu tai, kad nemažai atlikėjos gerbėjų tikriausiai ir šiandien nežino, jog šis kūrinys sukurtas ir įrašytas dar 1970-aisiais – tai padarė britų roko grupė „Badfinger“. Nuo to laiko įrašyta beveik 200 skirtingų „Without You“ versijų, bet Mariah variantas laikomas vienu ryškiausių. Pati Mariah teigia, kad idėja atlikti šį kūrinį jai kilo, kai kartą jį pietaudama išgirdo restorane.

„All I Want For Christmas Is You“

Daina, be kurios jau daugiau nei 20 metų neapsieina kalėdinės televizijos ir radijo transliacijos. Ši 1994-aisiais įrašyta pakili, optimistiška šventinė daina – sėkmingiausias Mariah kūrinys už JAV ribų, jos įrašas parduotas daugiau nei 14 milijonų egzempliorių tiražu. Skaičiuojama, kad vien šio kūrinio autorinės teisės dainininkei atnešė daugiau nei 50 milijonų JAV dolerių. Viena populiariausių visų laikų kalėdinių dainų tapęs kūrinys – daugybę sykių perdainuotas kitų atlikėjų. Pavyzdžiui, prieš penkerius metus naują jo versiją kartu su pačia Mariah įrašė dainininkas Justinas Bieberis. Beje, pernai Mariah Carey išleido šios dainos įkvėptą knygą vaikams.

„Dreamlover“

1993-aisiais išleista Mariah Carey apstulbino daug ką – kai kuriuose jos epizoduose Mariah pasiekia pritenkiančiai aukštas natas. Linksmame dainos klipe Mariah atrodo kaip nerūpestinga mergaičiukė – šėlsta su šokėjais, dūksta pievoje, maudosi prie krioklio. Eilinį sykį į pirmąją vietą JAV su šiuo kūriniu pakilusi atlikėja klipo filmavimą prisimena juokdamasi – vanduo buvo toks šaltas, kad į jį nerti su drabužiais ji sutiko tik tada, kai tai padarė ir klipo režisierius.

„My All“

1998-aisiais išleistą dainą įkvėpė Mariah kelionė į Puerto Riką – dėl to kūrinyje yra Lotynų Amerikos muzikos atspindžių. Nenuostabu, kad dainininkė yra įrašiusi ir ispanišką šios dainos versiją. „Platininiu“ JAV tapusio singlo vaizdo klipą režisavo tikra mados pasaulio legenda – fotografas Herbas Rittsas. Vieną klipo scenų įkvėpė meno šedevras – Sandro Boticelli paveikslas „Veneros gimimas“.

Bilietus į balandžio 9-ąją pirmą sykį Lietuvoje viešėsiančios Mariah Carey koncertą platina visos „Bilietų pasaulio“ kasos ir interneto svetainė www.bilietupasaulis.lt

Mariah Carey koncertą Kaune rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, šįmet Vilniuje surengsiantis šokių muzikos festivalį „Summerburst“, sero Eltono Johno, retro muzikos žvaigždžių „Postmodern Jukebox“ ir „Palast Orchester“, gitaros virtuozų „Rodrigo y Gabriela“, britų popžvaigždės Johno Newmano koncertus, Kaune – vienos populiariausių pasaulio roko grupių „Muse“, metalo titanų „Iron Maiden“, elektroninės muzikos ikonos Jeano Michelio Jarre'o ir rokerių „Nickelback“ pasaulinių gastrolių šou, Obuolių saloje – šokių muzikos festivalį „Radistai Village“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)