Ansamblyje kontrabosu groja trio lyderis M. Bogdanowiczius, tenoriniu ir sopraniniu saksofonais - Adamas Wendtas, o trio perkusija - Piotro Biskupskio rankose. Visi trio nariai yra Katovicų muzikos akademijos absolventai, jau pažįstami Lietuvos klausytojams.

Trio atliekamų kompozicijų, kurių autorius - grupės lyderis M. Bogdanowiczius, muzika yra labai asmeniška, komunikatyvi, sodrios melodikos. Kūriniuose jaučiama lenkų liaudies muzikos, šiuolaikinės, etninės bei roko muzikos įtaka. Grupės kūrybos šaknys - Europos kultūroje, idėjiškai ji artima Krzysztofo Komendos, Jano Garbareko, Tomaszo Stanko, Wlodzimierzo Nahorny kūrybai.

M. Bogdanowicziaus trio tęsia ankstesnių jo kvartetų "Confiteor Song" ir "Back to the Bass" tradicijas. Grupė koncertuoja įvairiuose muzikos klubuose bei festivaliuose Lenkijoje ir užsienio šalyse, įrašinėja savo kūrinius televizijai ir radijui.

Be savo koncertinės veiklos, M. Bogdanowiczius kuria dainas pagal lenkų poetų tekstus, garsėja kaip publicistas bei "Jazz Travels" laidos vedėjas radijo stotyje "Radio Jazz", taip pat prodiusuoja ir leidžia muzikos albumus.

M. Bogdanowiczius 1999 m. Lenkų instituto kvietimu jau yra koncertavęs Vilniuje, o 2004 m. - festivalyje "Kaunas Jazz".

Šeštą kartą Lenkų instituto Vilniuje rengiami tradiciniai vasaros koncertai, kuriuose pasirodo Lietuvos ir Lenkijos atlikėjai, prasidėjo birželio pabaigoje ir vyksta antrąjį ir paskutinį kiekvieno vasaros mėnesio ketvirtadienį.

Liepos 28 dieną A. Mickevičiaus muziejaus kiemelyje pasirodys jaunųjų Varšuvos atlikėjų akordeonininko Piotro Kopeco ir gitaristo Grzegorzo Szczepaniako duetas, rugpjūčio 11-ąją - vilniečių džiazo kvintetas "Riot", o rugpjūčio 25 d. - arfos, fleitos ir alto trio "Tarrato" iš Katovicų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją