Į vienintelį E. Ramazzotti koncertą Vilniuje gerbėjai plūdo iš tolimiausių Lietuvos kampelių. Didžiausioje sostinės arenoje svečiai rinktis pradėjo likus daugiau nei valandai prieš koncertą.

Širdžių ėdikas koncerto pradžios nevilkino ir gerbėjų laukti ilgai neprivertė – vos tik suskambus pirmiesiems akordams į salę suplūdo paskutiniai svečiai. Jų šį šventinį pirmadienį – išties apstu. E. Ramazzotti gali džiaugtis kone sausakimšą „Siemens“ areną.

E. Ramazzotti koncertas

Per dvi valandas trukusį pasirodymą atlikėjas atliko daugybę dainų, apimančių visus jo karjeros etapus. Kartu su naujomis dainomis pasirodyme skambėjo ir puikiai žinomi dainininko kūriniai.

Su dainininku ant scenos šįvakar žengė aštuoni muzikantai bei dvi vokalistės. O pirmuosius pasirodymus lydėjo įspūdingas šviesų šou bei įmantrios vizualizacijos.

E. Ramazzotti koncertas

„Labas vakaras, Vilnius“, – pasirodymo pradžioje ištarė atlikėjas, taip sukeldamas ovacijų ir šūksnių bangą. Panašu, jog lietuviškai prabilę užsienio atlikėjai kaskart sulaukia didžiulio susižavėjimo. Po dažnos dainos italas lietuviškai padėkodavo miniai gerbėjų – juk bendrauti su jais jam vienas malonumas.

Nesavanaudiškas E. Ramazzotti elgesys pasireiškė ir ant scenos: užuot susižėręs visą gerbėjų dėmesį, jis leido šlovės akimirkomis pasidžiaugti ir savo muzikantams bei pritariačioms vokalistėms. Be abejo, ne kartą suteikė progą kartu sudainuoti ir pilnutėlei arenai.

Tiesa, dėl pastarosios dalies ne kartą aidėjo juokas. Mat atlikėjas, suvokdamas, jog tikrai ne visi gerbėjai moka jo dainų žodžius arba tiesiog nepataiko į taktą, daugybę kartų juos stabdė. Panašu, jog siekė tobulumo, tačiau ir pats nevengė pasijuokti iš šių nesekmių.

„Perfetto World Tour“ prasidėjo rugsėjį grandioziniu koncertu Italijos mieste Rimini. Iki šiol E. Ramazzotti aplankė Vokietiją, Slovėniją, Čekiją, Slovakiją ir Šveicariją. Kelyje Eros Ramazzotti bus ilgiau nei metus – jau suplanuota 62 koncertai kone visose Europos šalyse, vėliau turas persikels už Atlanto.

E. Ramazzotti koncertuose apstu kontrastingų elementų. Scena čia – griežtų geometrinių formų ir konservatyvi, be kone privalomu dabar tapusiu podiumo į publiką. Dainininkas rengiasi monochrominių spalvų drabužiais, tačiau santūri išvaizda apgaulinga – kaip visada, jis itin šiltai bendrauja su publika, o griežtas scenos formas ištirpdo šiltas šviesų šou ir 3D projekcijos, suteikiančios dainoms papildomų prasmių ir gelmės.

Anot koncertu susižavėjusių Italijos muzikos kritikų, keturių dalių E. Ramazzotti šou yra visa apimanti vaivorykštė, kurioje viena spalva yra ryškesnė už kitą. Visa tai išvysime ir Vilniuje – atlikėjas atvažiuoja su visa koncertine įranga.

„Kai studijoje vyksta paskutiniai albumo kūrybos darbai, uždedame paskutinius štrichus ir akcentus, tuomet sakau „tobula“. Per dieną tai skamba apie dvidešimt kartų“, – pasakojo atlikėjas albumo pavadinimo atsiradimo istoriją. Pavasarį išleistas „Perfetto“ (liet. – „Tobula“) Italijoje tapo platininiu, Austrijoje, Belgijoje ir Šveicarijoje – auksiniu.

Kurdamas albumus, E. Ramazzotti visada mėgo dirbti su žymiais, daug patirties turinčiais muzikantais. Įrašinėdamas „Perfetto“, E. Ramazzoti apkeliavo kelias pasaulio studijas ir į pagalbą pasitelkė tokius grandus kaip būgnininką Vinnie Colaiuta ir gitaristą Michaelą Landau. Pastarojo vardą galima išvysti ant „Pink Floyd“, Madonnos ar Miles Davis albumų, o V. Colaiuta muzikavo su Stingu, Franku Zappa ir Herbie Hancocku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)