Likus dvidešimčiai minučių iki koncerto pradžios koridoriuje lūkuriavę žmonės kone prarado kantrybę – durys į salę buvo uždarytos, nuo didelio žmonių susibūrimo ėmė trūkti oro.

Vos tik darbuotojams pravėrus duris, minia paskubomis ėmė plūsti į salę. Ten juos pasitiko kiek netikėtas reginys – didžiuliame ekrane mirgėjo prieš keletą dienų teroristinių išpuolių sukrėstos Belgijos vėliava.

Arenoje sau vietos ieškoję gerbėjai šnabždėjosi, jog šitaip F. Kirkorovas stengiasi pagerinti savo įvaizdį. Į apolitiškų žvaigždžių sąrašą F. Kirkorovas nepakliūna, mat yra viešai išreiškęs prielankumą Vladimirui Putinui.

Koncerto pradžios teko luktelėti net pusę valandos. Įdomu ir tai, jog į sceną F. Kirkorovą išvilioti pavyko tik audringais plojimais. Neištvėręs laukimo vienas iš gerbėjų ėmė ploti, tą pati ragindamas daryti ir kitus. Netrukus arenoje jau aidėjo ovacijos, privertusios atlikėją žengti ant scenos.

Filipo Kirkorovo koncertas

„Laba diena! Ačiū, kad atėjote. Kas geriausia – atiduodame Jums! Jūsų dėka šiandien nutiks stebuklas“, – nors ir lėtai, bet ganėtinai sklandžia lietuvių kalba po pirmųjų dainų prabilo F. Kirkorovas, taip sukeldamas euforiją salėje.

Tiesa, nors „Siemens“ arena šįvakar ir nebuvo sausakimša, didžioji dalis vietų buvo užimtos.

Nors F. Kirkorovui jau 48-eri, parako jis vis dar turi. Įmantriais šou elementais apipintas pasirodymas, nuolat besikeičiančios vizualizacijos, įspūdingi kostiumai ir energingi judesiai – ant scenos F. Kirkorovas nepraleido progos ir viliokliškai pašokti.


Šou įpusėjus atlikėjas nusprendė atiduoti duoklę gerbėjams – tad nusileido nuo scenos tam, kad pabendrauti su savo koncerto svečiais, priimtų jų sveikinimus ir gėles. Pasivaikščiojęs tarp gerbėjų F. Kirkorovas toliau tęsė pasirodymą, per kurį skambėjo tiek naujos, tiek senos, bet puikiai žinomos jo dainos.

Prieš atsisveikindamas su publika, F. Kirkorovas padėkojo susirinkusiems gerbėjams ir pasiteiravo, ar šie nesigaili savo laiką praleidę koncerte. Iš audringų šūksnių buvo aišku – klausytojams koncertas tikrai neprailgo.

Filipo Kirkorovo koncertas

Neapsieita be problemų

F. Kirkorovo koncertas Vilniuje turėjo įvykti jau vakar – kovo 23-ąją. Tiesa, paskutinę minutę paaiškėjus, jog keturi šviesos bei garso įrangą, dekoracijas ir kostiumus vežę vilkikai vis dar tebestovi muitinėje, pasirodymą teko nukelti viena diena į priekį. Uostamiesčio gyventojai rusų estrados grandą taip pat išvys viena diena vėliau – penktadienį.

Panašu, jog šis akibrokštas F. Kirkorovui kainavo ne vieną žilą plauką – trečiadienį jis piktinosi įžūliu pasienio kontrolės punkto darbuotojų elgesiu ir tikino, jog susidūrė su „neįtikėtinu chamiškumu“. Atlikėjas viliasi, jog Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka į sutrikdytą F. Kirkorovo gastrolių grafiką nepažiūrės pro pirštus ir nubaus kaltuosius.

Šou biudžetas stebina

Vos prieš savaitę Maskvoje pristatytas naujas F. Kirkorovo šou „Я“ („Aš“) pribloškė publiką užmojais scenoje. Grandiozinis šou, kurį sukūrė pasaulinio garso režisierius Franco Dragone, buvęs „Cirque du Soleil“ meno vadovas, pagarsėjo ir rekordiniu biudžetu – anot F. Kirkorovo, jo pastatymas atsiėjo net 6,5 mln. eurų.

F. Kirkorovo teigimu, sukurti šou „Я“ prireikė dvejų metų ir 96 žmonių kūrybinės komandos. F. Dragone kvietimu dekoracijas kūrė belgų architektas ir dizaineris Marcos Vinal, šviesų dailininkas – Loran Lorti (Kanada), už choreografiją buvo atsakingas Tony Testa (JAV), dirbęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Michael Jackson, Janet Jackson, Kylie Minogue ir kitais.

Kostiumus trupei sukūrė žymus Rusijos dizaineris Valentinas Judaškinas. Į Lietuvoje vykstančius šou kartu su dainininku atvyko ir daugiau kaip 80 žmonių – šokėjai, muzikantai bei technikų komanda.

Koncertuose žiūrovai turėjo galimybę išgirsti ir dar negirdėtų F. Kirkorovo dainų. „Juk šou naujas, tai ir dainos turi būti naujos,“ – sakė dainininkas, užtikrinęs, kad publikos mėgstami jo hitai irgi nebus užmiršti.

„Per 30 metų scenoje jų susikaupė gana daug,“ – didžiuodamasis sakė F. Kirkorovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (687)