„Visų pirma, džiaugiamės, kad šią vasarą į festivalį „Galapagai“ grįžta labai laukiama kompanija „Leon Somov & Jazzu“. Jie visuomet suburia prie scenos tūkstančius žmonių, nes tiek hitų, kiek patys turi, bet kas galėtų pavydėti“, – sakė „Galapagų“ vadas Algirdas Barniškis-Blėka.

Kiti džiaugsmo šūksniai atitenka sostinės reperiams „G&G Sindikatas“, kurie neseniai vos nepaleido per siūles Vilniaus menų fabriko „Loftas“. Vadybininkams teko viešai apgailestauti, kad net geriausių bičiulių nebegalės prasivesti į koncertą, kadangi ne tik neliko nė vieno bilieto, – tiesiog fiziškai nebebuvo kur pastatyti kojos. Užtat išskirtinis pasirodymas, kokį Sindikato smogikai žada užsukti paskutinį liepos savaitgalį Zarasuose, bus tikra dovana festivaliautojams.

Kita žanro draugija, ką tik pastačiusi repo šventyklą Kauno „Žalgirio“ arenoje – „Lilas ir Innomine“. Daugiau nei 7000 klausytojų didžiausioje šalies koncertų salėje subūrę vaikinai dabar lauks susitikimo su savo gerbėjais Zarasuose. „Tai buvo toks geras koncertas, kad jį tiesiog būtina pakartoti“, – neabejojo festivalio „Galapagai 2016“ organizatorius.

„Soldout“ lenteles ant bilietų kasų Vilniuje bei Kaune kabino ir atlikėjas ba. Bilietai buvo išparduoti dar iki renginio. Neseniai pasirodęs ba. EP „Saulės Užtemimas“ ir jį palydėjęs turas parodė, kad šio atlikėjo muzikos ištroškę visi nuo Klaipėdos iki Utenos. Bus gera proga susitikti Zarasuose.

Ten savo klausytojų lauks ir kūrybinis duetas „Mesijus X Münpauzn“, kurio išleistas albumas „#uzgrotu“ ne tik pripažintas vienu stipriausių pastarųjų metų darbų Lietuvoje, – daina „Tu Pareigūnas“ tapo režisieriaus Tado Vidmanto juodosios komedijos „Gautas Iškvietimas“ pagrindiniu gabalu. Pačiame kūrybiniame žydėjime esantis Žygimantas Kudirka-MC Mesijus be kita ko spėjo išleisti dar ir savitos poezijos knygą „XXI a. Kudirka“, dviem su puse apsisukimo priartėdamas prie savo garsiojo giminaičio. „Galapagų“ publikai Mesijus gerai pažįstamas, ten yras grojęs jau eilę metų. Visiškai nesvarbu, kuriuo paros metu – dieną jo repo avangardo palapinė buvo lygiai tokia pat sausakimša.

Ypač svaigi atmosfera šią vasarą „Galapagų“ publiką užlies, klausantis grupės „Garbanotas Bosistas“, sausį nuskynusios M.A.M.A apdovanojimą geriausios metų alternatyvos kategorijoje su pridedamosios vertės bučiniais nuo Giedrės Kilčiauskienės. Kalbėdami apie savo muzikinį kelią „garbanotieji“ buria taip: „Nesvarbu, kur, nesvarbu, kokia kalba, vakar ar rytoj, vienam ar tūkstančiui – sapningos neo-kraut-psichodelinio roko muzikos gėlės skleidžiasi iš kolonėlių, ir bosistas yra garbanotas. Žvelgiantis lengvai ir ramiai, pakilęs šiek tiek aukščiau virš mūsų visų...“

M.A.M.A statulėlė už geriausią metų elektroniką šiemet atiteko unikaliesiems „Beissoul & Einius“, kurių stilingi performansai nuvedė net iki fashionistų biblijos „Vogue“. Paskutiniam liepos savaitgaliui jie suteiks sodrių natų festivalyje „Galapagai 2016“. „Nustebink save, tuomet būsi pasiruošęs nustebinti ir kitus“, – teigė atlikėjai.

Nėra abejonių, kad festivalyje publiką pakels iki dangaus ir vilniečių megagrupė „Baltasis Kiras“, veikiausiai save pačią nustebinusi tokia stulbinama kūrinio „Lūpytės“ sėkme: daugiatūkstantinė minia visuomet šį hitą traukia choru ir šoka taip, kaip gali šokti tik laimingi žmonės. Kartą atsidūręs „Lūpyčių“ siautulyje to niekada nebepamirši.

Energija, pozityvumas, gamta, įkvėpimas, meilė – tokie pagrindiniai grupės „Keymono“ kūrybos ingredientai – pagrindas, ant kurio „Keymono“ šeima stato savo filosofija paremtą muziką. Tai ne tik profesionali muzikos grupė, tačiau ir šilta draugų kompanija, kuri susibūrė jau prieš 15 metų. Šiandien „Keymono“ – ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje pripažinta bei apdovanota grupė, po ilgų ieškojimų grojanti šiltą ir jaukų elektroninį soulą. „Galapagų“ festivaliautojams „Keymono“ atliks ir kūrinių iš savo naujausio albumo „Time Capsule“.

Be to, savo atnaujintą solo programą festivalyje pristatys zarasiškis Pushaz, kuris „Galapagų“ salą pažįsta kaip savo penkis pirštus, dėl to ten visada jaučiasi kaip namie. Rudenį iš Pusho gerbėjai sulauks albumo, apšilimas prieš jį – festivalyje. „Tai bus mano 4-asis solinis albumas. Dalį kūrinių iš jo „Galapaguose“ atliksime pirmą kartą gyvai. Jau balandžio mėnesį pasirodys naujojo albumo video prezentacija, bus paskelba jo išleidimo data, pavadinimas, paaiškės pats skambesys“, – pasakojo Pushaz, kuris šiuo metu ne tik kuria muziką, bet ir prodiusuoja dvi televizijos laidas.

Muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai 2016“ liepos 29-30 d. vyks Zarasuose, Zaraso ežero saloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją