„Praėjusią vasarą su Martynu grojome kamščiuose užstrigusiems vairuotojams ir užkabinom melodiją, kuri taip užstrigo mūsų galvose, kad galiausiai tapo daina. Daugelis draugų, kuriems dainą sugrojome, ar girdėjusių ją per M.A.M.A apdovanojimus vėliau skundėsi, kad nebegali nustoti jos niūnuoti. Ką galiu pasakyti – simptomai primena vasaros hito šalutinį poveikį”, – juokėsi J. Didžiulis.

Didžiausiose pasaulio scenose koncertuojantis akordeonistas Martynas Levickis teigė, jog šis duetas pačiam yra tarsi linksmas nuotykis, atitrūkimas nuo kasdienybės, o kartu ir pažintis su jam naujais muzikiniais motyvais.

„Džiaugiuosi šiuo bendradarbiavimu su Jurgiu ir tuo, kad savo repertuare atradau naujų – pietietiškų – garsų. Vienintelis iššūkis man yra ispanų kalba, kurią suprantu nedaug, o grojant su kolumbiečiais ją tenka girdėti nuolat”, – savo patirtimis dalijosi M. Levickis.

J. Didžiulis, paklaustas ar jų dainos „Papatinka” pavadinime neįsivėlė klaida, teigė, jog šis žodis yra jų pačių naujadaras, kurį su Lietuvoje gyvenančiais draugais iš Kolumbijos pradėjo vartoti kaip fonetiškai artimesnį ir pagaulesnį ispanakalbiams nei įprastas „patinka”.

„Juokaujame, kad lietuvių kalboje, nors ji ir labai daininga bei graži, emocionaliems pietiečiams trūksta stipriems jausmams išreikšti skirtų žodžių. Nusprendę, kad kartais savo susižavėjimui atskleisti žodžio „patinka” neužtenka, jį savavališkai pastiprinome ir sukūrėme „papatinka”. Neslėpsiu, jį iš pradžių naudojome moterų grožiui ir seksualumui pagirti”, – žodžio kilmę atskleidė J. Didžiulis.

Minėti atlikėjo draugai kolumbiečiai, prisidėję prie „papatinka” naujadaro atsiradimo, jau kurį laiką gyvena Lietuvoje ir dirba barzdaskučiais viename vyrams skirtame grožio salone sostinėje. Pakviesti J. Didžiulio ir M. Levickio, jie ne tik prisijungė prie muzikantų dueto, bet ir pasivadino „Kolumbiečių barzdaskučių sindikatu”.

Prieš pusantrų metų į Lietuvą gyventi atvykęs kolumbietis Johnas Alexander Serna tikino, kad prisijungimas prie J. Didžiulio ir M. Levickio dueto jam ne tik dovanoja naujas patirtis, bet ir leidžia skleisti Kolumbijos dvasią lietuviams.

„Kolumbija yra laimės ir pozityvios energijos šalis, todėl man labai smagu per pietietiškus ritmus visa tai skleisti čia, o ir pats, kai dainuoju „Papatinka” ir matau šokančius, besišypsančius, pritariančius klausytojus, pailsiu ir pasikraunu geromis emocijomis. O jų juk šitaip trūksta socialinių medijų amžiuje, kai tikras emocijas pakeitė „Facebook” reakcijų mygtukai”, – atviravo Johnas Aleksander Serna.

Linksmoji kompanija jau šį penktadienį pradeda singlo „Papatinka” pristatymo turą, išsiskirsiantį savo netradiciniu formatu, skirtu nedidelėms erdvėms. Siekdami jaukumo J. Didžiulis ir „Kolumbiečių barzdaskučių sindikatas” improvizuotus ir lankytojus įtraukiančius pasirodymus surengs ne didelėse scenose, bet daugelyje Kauno, o šeštadienį – ir Klaipėdos, barų, o visą pristatymo turą vainikuos koncertu Vilniuje, džiazo klube „Jazz Cellar 11” balandžio 1-ąją.

Dainą galite išgirsti Youtube:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)