Projekto narės – Algė Matekūnaitė, Berta Timinskaitė, Silvija Pankūnaitė, Eglė Gadeikytė ir vos prieš mėnesį prie projekto prisijungusi Muza Magda - daugeliui jau pažįstami muzikinio pasaulio veidai.

Kiekvienos projekto merginos dienotvarkėje – daugybė darbų, susijusių ne tik su muzika, ir dar daugiau su ja susijusių projektų, tačiau visos vienbalsiai tvirtina, jog „Where The Backs Come From” – labiausiai savas ir mielai išprotėjęs.

„Where The Backs Come From” susibūrė kaip projektas. Nesame dar viena merginų grupė ir nesiekiame ja būti”, - sako projekto iniciatorė, idėjininkė ir vedlė Algė Matekūnaitė.

„Esame projektas, kurio sudėtyje yra ne tik dainuojančios mes, tačiau ir profesionalūs muzikantai. Visi kartu eksperimentuojame su muzikiniais stiliais, kūriniais, o kas žino, gal vieną dieną kursime ir savo muziką”.

Ne viena šio projekto narė dažniausiai ant scenos matoma šalia populiariausių mūsų šalies atlikėjų, didžiausiuose Lietuvos muzikiniuose projektuose. Dauguma šių merginų ilgą laiką yra pritarančiosios vokalistės.

„Kiekvienas geras pritariantysis vokalistas gali būti solistu, tačiau ne kievienas solistas gali būti pritariančiuoju vokalistu”, - sako Berta TIminskaitė.

WHERE THE BACKS COME FROM - Waterfalls (TLC cover):

„Visame pasaulyje įprasta, jog pritariantieji vokalistai yra bemaž tokio pat lygio dainininkai, kaip ir solistai, kuriems jie pritaria, tačiau pas mus vis dar galima išgirsti replikų „čia tik backai”.

Tačiau šis projektas visiškai naikina vis dar tarp žmonių pasitaikantį požiūrį, jog pritariančiųjų vokalistų darbas – pastovėjimas ir pasišypsojimas prie mikrofono, stovint pagrindinio atlikėjo užnugaryje.

„Pritariantysis vokalistas yra lyg chameleonas - dirbdamas vis su kitu atlikėju tu susitapatini su jo balsu, muzikiniu stiliumi, mąstysena. Scenoje tu esi tarsi nematomas jo šešėlis, jo pastiprinimas, o kai reikia - ir kaskadininkas, išgelbėjantis kažkokią nepavykusią vietą ir ją užglaistantis ramiu veidu bei šypsena”, - teigia merginos.

Ne paslaptis ir tai, jog „Where The Backs Come From” merginas vienija žavėjimasis gospel muzika.

„Gospelas buvo daugelio mūsų muzikinių kelių pradžia. Tai yra muzika, kuri sukelia stiprias emocijas ir išlaisvina sielą. Be to, ji aprėpia beveik visus muzikinius stilius – nuo funko iki hiphopo”, - sako Silvija Pankūnaitė.

Duoklę šiam muzikos žanrui merginos atiduos ir atsinaujinusio projekto pristatyme, kovo 24 d. klube „Tamsta, kur pasirodys kartu su Vyčiu Smolsku, Mindaugu Balčiūnu, Roku Jackūnu, Pauliumi Vaicekausku ir Gediminu Augustaičiu.

„Tamstoje”, kaip visad, būsime be galo jausmingos, bus daug juoko ir smagių ritmų, o gal net ašarų. Bet kokių atveju parodysim „iš kur tie backai parėjo”, - džiaugsmingai koncertui nusiteikusios „Where The Backs Come From” merginos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)