Muzikos pasaulį DJ ir prodiuseris „Lost Frequencies“, kurio tikrasis vardas Felix De Laet, sudrebino 2014-aisiais. Belgo remiksuota country muzikos atlikėjo Easton Corbin baladė „Are You With Me“ akimirksniu tapo „Daina Nr.1“ Belgijos, Olandijos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Ispanijos, Australijos ir kitų šalių muzikos topuose. „Lost Frequencies“ kūriniui pakilus į pirmąją Didžiosios Britanijos muzikos topų vietą Felix De Laet tapo pirmuoju belgu istorijoje, kuriam pavyko tai pasiekti. Atrodo, jog Europa jauno šokių muzikos talento laukė išskėtusi rankas – dėl lengvo ir įkvepiančio skambesio kūrinys „Are You With Me“ tapo platininiu Belgijoje ir Britanijoje, dukart platininiu Italijoje, Šveicarijoje, keturiskart platininiu Švedijoje.

Pasaulį užkariavęs hitas apvertė Felix gyvenimą – iki tol dvidešimtmečiui derinti ekonomikos studijas universitete ir norą kurti muziką buvo gerokai lengviau. Muzikų šeimoje užaugęs vaikinas kūrybos ėmėsi prieš kelis metus, iš tėčio gavęs dovanų kompiuterį „McBook Pro“. Šiandien 22-ejų Felix paklaustas, kada dažniausiai kuria muziką, sako: „Lengviau būtų pasakyti, kada aš jos nekuriu. Mano galvoje nuolat sukasi mintys apie muziką ir jos kūrimą.“ Jo noras prikelti pamirštą muziką ir paversti ją šokių muzikos hitais atsispindi ir pasirinktame slapyvardyje – „Lost Frequencies“ arba „Prarasti dažniai“.

„Lost Frequencies“ muzikinės karjeros katalizatoriumi tapo sutartis su Armin Van Buuren įkurta įrašų kompanija „The Bearded Man“ – šis „Armada Music“ padalinys dirba su muzika, netelpančia į vieno žanro rėmus. „Nuolat domėjausi, kaip kuriama elektroninė muzika, klausiausi daug house ir electro house, ir vis galvojau apie tai, jog vieną dieną tokią muziką kursiu pats,“ – sako belgų DJ, įkvėpimo besisemiantis iš skirtingų muzikos žanrų. „Kurdamas muziką ir ieškodamas savo unikalaus skambesio išreiškiu savo meilę hiphopui, drum ir bass, pop ir jazz muzikai. Mano kūryba labiau deep melodic house nei tropic house, bet jei norite ją vadinti tropic house – prašom, be problemų.“

Sunku patikėti, kad prodiusuoti muziką Felix De Laet pradėjo taip nesenai – po „Are You With Me“ sekė „Reality“. 2015-aisiais kartu su olandų dainininku Janieck Devy ir dainų autoriumi Radboud Miedema parašyta daina su savo pirmtake konkuravo tiek užmoju, tiek sėkme. „Reality“ netruko tapti viena labiausiai transliuojamų dainų Europoje ir įrodė, kad „Lost Frequencies“ yra gerokai daugiau nei vieno hito kūrėjas.

Tarp jau paskelbtų šiemet ketvirtą kartą rengiamo muzikos festivalio „Granatos Live“ koncertuosiančių atlikėjų – britų dainininkės Ella Eyre ir Jess Glynne. Ella Eyre festivalyje pasirodys rugpjūčio 5 d., Jess Glynne – rugpjūčio 6 d. „Granatos Live“ organizatorių teigimu, festivalis ir toliau laikysis savo krypties – pakviesti į Lietuvą šiandien aktualius atlikėjus. „Daugiau vardų bus paskelbta jau kovo mėn.,“ – žada organizatoriai, į Lietuvą jau atvežę tokias muzikos žvaigždes kaip „Bastille“, John Newman, Jessie Ware, „Clean Bandit“ ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)