Penkerių metų jubiliejų pažymintis festivalis „Summerburst“ užgimė Švedijoje ir labai greitai išaugino savo auditoriją iki 100 tūkstančių žiūrovų. 2016 m. vienas didžiausias Senojo žemyno šiuolaikinės muzikos festivalis pirmą kartą išplaukia į tarptautinius vandenis – vasaros pradžioje „Summerburst Baltic“ bus surengtas Vilniaus Vingio parke.

„Don Diablo yra vienas daugiausiai įrašų internetinėje šokių muzikos parduotuvėje „Beatport“ parduodančių atlikėjų pasaulyje. Esame laimingi, kad tūkstančiai šio puikaus DJ‘aus ir prodiuserio gerbėjų pagaliau galės pamatyti jį Lietuvoje – Don Diablo bus viena ryškiausių žvaigždžių festivalyje „Summerburst Baltic“, – sakė festivalio vadovas ir koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ atstovas Deividas Afarjanc.

Olandijoje gimęs ir užaugęs Don Diablo (tikrasis vardas Donas Pepijnas Schipperis) šiuo metu gyvena ir dirba Jungtinėje Karalystėje. Pirmąją sutartį su įrašų kompanija atlikėjas pasirašė būdamas 15 metų, o jau 2005 m. įkūrė nuosavą įrašų kompaniją ir renginių organizavimo įmonę „Sellout Sessions“. Sėkmė lydėjo jau pirmuosius Don Diablo kūrinius: „Blow“, „Who's Your Daddy“, „Pain Is Temporary, Pride Is Forever“, „Hooligans“ ir „Animale“, kurie išpopuliarėjo dešimtyse pasaulio šalių.

Nepaisant užgriuvusios šlovės, Don Diablo sugebėjo suderinti kūrybą ir mokslus. Atlikėjas sėkmingai įgijo žurnalistikos bakalauro laipsnį.
Daugiau nei 70 hitais tapusių singlų išleidęs Don Diablo yra vienas labiausiai užsiėmusių DJ‘ų pasaulyje, dažnai koncertuojantis Jungtinėje Karalystėje, JAV, Australijoje, Japonijoje, Brazilijoje, Izraelyje; rengiantis nepakartojamus šou didžiuosiuose muzikos festivaliuose ir klubuose. Dirbdamas su didžiausiomis muzikos žvaigždėmis, atlikėjas remiksavo Tinie Tempah, Mika, „The Chemical Brothers“, „Cassius“, „Gorillaz“, „Public Enemy“, Iggy Pop ir daugelio kitų kūrinius.

Remiantis amerikiečių muzikos blogo „The Hype Machine“ duomenimis, Don Diablo net keletą metų iš eilės yra dažniausiai bloguose minimas atlikėjas.

Don Diablo susirado kino kompanija „Warner Brothers“, paprašiusi sukurti pagrindinę muzikos temą 2013 m. video žaidimui „Batman: Arkham Origins“. Netrukus betmenu pradėtą vadinti atlikėją pastebėjo ne tik muzikos gerbėjai: Don Diablo yra ne kartą tituluotas „Labiausiai geidžiamu jaunikiu“, keletą metų iš eilės patenka į „Karščiausių planetos vyrų“ sąrašą, dažnai yra minimas kaip vienas geriausiai besirengiančių vyrų.
Don Diablo daug dėmesio skiria ne tik muzikai, bet ir labdarai. Atlikėjas daug laiko skiria kovai su vėžiu, nuo kurio mirė jo tėvas. Don Diablo buvo vienas pirmųjų labdaringo renginio „Dance4Life“ ambasadorių – ši Jungtinių Tautų remiama kampanija kovoja su ŽIV ir AIDS. Pernai DJ‘us prisijungė prie kompanijos „Electric Family“, kuri sukūrė Don Diablo apyrankę, už kurią visos gautos lėšos skiriamos su vėžiu kovojančiai organizacijai „F**k Cancer”.

Muzikos festivalį „Summerburst Baltic“ Lietuvoje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, Vlniuje surengsiantis sero Eltono Johno, retro muzikos žvaigždžių „Postmodern Jukebox“ ir „Palast Orchester“ koncertus, Kaune – metalo titanų „Iron Maiden“, popžvaigždės Janet Jackson ir balsingosios divos Mariah Carey pasaulinių gastrolių koncertus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)