Antrus metus iš eilės vyksiančioje „Muzikos salėje“ šiemet po vienu stogu savo įrašus bei veiklą pristatys daugiau nei du šimtai skirtingų žanrų muzikantų. Ta proga vasario 25 dieną asociacija AGATA drauge su ES programa „Kūrybiška Europa“ rengia konferenciją „Muzikos verslo plėtra užsienyje“, skirtą muzikos profesionalams.

„Muzikos atlikėjams ir jų vadybininkams vis dažniau žvalgantis į užsienio rinkas, muzikos eksporto klausimas tampa vis aktualesnis. Pasinaudodami proga, kad kartą metuose vienoje vietoje susirinks įvairios muzikos Lietuvos kūrėjai, norime skatinti dialogą apie galimybes augti ir vystyti veiklą ir už Lietuvos ribų“, - teigia „Muzikos salę“ inicijuojančios ir organizuojančios asociacijos AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

Šioje konferencijoje pranešimą apie sėkmės muzikos versle mitus ir realybę skaitys vienos pirmųjų, šiuo metu didžiausios pasaulyje muzikos platinimo internete kompanijos „The Orchard“ įkūrėjas Scott Cohen. Iš Jungtinių Amerikos Valstijų kilęs Scott Cohen yra vizituojantis profesorius Londono Metropolitan universitete ir „British Recorded Music Industry‘‘ (liet. „Britų muzikos įrašų industrijos“) tarybos narys. Jo muzikinė karjera prasidėjo 1980-ųjų metų pabaigoje nuo nepriklausomų ir jau pripažintų atlikėjų vadybos. Daugiau nei trisdešimties metų patirtį muzikos versle turintis Scott Cohen yra grupių „The Raveonettes“, „The Dum Dum Girls“, „The Deer Tracks“, „Queen Kwong“, „Fallulah“, „Bleech“ ir atlikėjo Dan Owen vadybininkas.

Charlie Phillips (Didžioji Britanija), kuris yra teisinių ir komercinių reikalų vadovas forume „The Worldwide Independent Music Industry Network“ (liet. „Pasaulinis nepriklausomos muzikos industrijos forumas“), kalbės apie nepriklausomos muzikos instrustrijos padėtį prodiuserio akimis. Ch. Phillips specializuojasi tarptautinėje muzikos verslo teisėje ir licenzijavimo klausimuose. Jo darbas aprėpia platų skaitmeninės muzikos ir kūrybinių industrijų spektrą. Konsultuodamas nepriklausomas muzikos kompanijas ir teisių turėtojus jis padeda maksimalizuoti gaunamą pelną iš muzikos transliavimo ir viešo atlikimo. Charlie Phillips dirba su kompanijomis ir nepriklausomomis profesinėmis asociacijomis iš daugiau nei 65 pasaulio valstybių, tarp jų - „Impala“ bei „The International Federation of the Phonographic Industry“.

Įžvalgomis apie muzikos eksportą Europoje dalinsis Giovanni Trono iš Liuksemburgo ir Lucas Knoflach iš Vokietijos. Giovanni Trono, kurį į konferenciją pakvietė festivalio „Galapagai“ rengėjai, savo karjerą muzikos versle pradėjo būdamas muzikantu. Norėdamas prisidėti prie Liuksemburgo muzikinės scenos augimo 2000-aisiais metais kartu su draugais jis įkūrė nepriklausomą įrašų kompaniją „Ownrecords“. Šiuo metu Giovanni Trono dirba Liuksemburgo muzikos eksporto agentūroje „Music: LX“ ir kuruoja festivalį „Sonic Visions“.

Lucas Knoflach yra muzikos verslo konsultacijų kompanijos „Sound Diplomacy“ Berlyno padalinio projektų vadovas. Prieš pradėdamas darbą su „Sound Diplomacy“ jis dirbo „Tech Open Air Berlin“ – pirmaujančiame technologijų festivalyje Europoje. Šiuo metu Lucas Knoflach taip pat yra dviejų muzikos grupių iš Kanados vadybininkas.

Konferencijoje „Muzikos verslo plėtra užsienyje“ dalyvausiantys muzikos vadybininkai, prodiuseriai, leidėjai ar nepriklausomi atlikėjai turės galimybę tiesiogiai pristatyti savo veiklą konferencijos svečiams. Konferencijoje taip pat bus kalbama apie kasdienes problemas, su kuriomis susiduria muzikos vadybininkai bei prodiuseriai vystydami atlikėjų veiklą.

Vasario 25 – 28 dienomis vyksiančioje Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje šiemet lankytojų lauks dvigubai išaugusi „Muzikos salė“. Šioje erdvėje savo stendus įrengs per pusė šimto muzikos leidėjų ir koncertų organizatorių. Per keturias dienas „Muzikos salėje“ planuojama daugiau nei 40 gyvos muzikos koncertų. Čia įrengtoje profesionalioje scenoje naujausius savo albumus pristatys Andrius Mamontovas, Ieva Narkutė, Dainius Pulauskas su grupe, Jurga, Monika Liu, Vidas Bareikis, Monika Linkytė, Gerai Gerai, Donatas Montvydas, grupės „Keymono“, „Garbanotas Bosistas“ ir kiti jau gerai pažįstami bei debiutuojantys atlikėjai.

Projektą „Muzikos salė“ organizuoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Projektas iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją