Ryškiaspalvis Klaipėdos senamiesčio socialinio klubo kolektyvas vasario programą paruošė taip, kad klaipėdiečiai ir į pajūrį atvyksiantys svečiai tikrai turėtų kur paganyti muzikines ausis. Jau pirmąjį mėnesio savaitgalį skambės teisingi šokių ritmai: penktadienį pajūry oš vakarėlis kodiniu pavadinimu „Uosto kapitonas“, kur plokšteles suks Zip.fm „Preliudų“ žvaigžde St. Stereo. Šeštadienį šokių salę perims kolegos DJ Alko-Degree ir Mr.Propper.

Vasario 12 d., penktadienį, šėlsmą pradės unikalus gyvos hiphopo muzikos kolektyvas JAMA&W. Dviejų vaikinukų susibūrimas jau spėjo išaugti į solidų mini-orkestrą, kuris puikiai valdo ne tik hiphopo, bet ir funko, roko bei regio sąskambius.

Kolektyvo kūryba vos prieš metus pasirodė debiutiniu albumu „Gilumon“. Jame puikiai atsiskeidė unikalūs kolektyvo improvizaciniai gebėjimai, kuriuos iškart pripažino ne tik repo mylėtojai, bet ir platesnė publika. Netrukus jie savo rankose laikė M.A.M.A. apdovanojimų statulėlę, kaip geriausia metų hiphopo grupė. Kaip sako JAMA&W, „kiekvienas mūsų pasirodymas skamba vis kitaip, naujai ir netikėtai. Kartu su klausytojais kursim muziką, kuri turi sielą“.

Pirmadienio vakarą, vasario 15 d., „Raketos“ scenoje pasirodys puikiai publikai pažįstama, projektų „Empti“ ir „Pieno lazeriai“ ir „Blue in Bossa“ vokalistė, Giedrė. Universaliu talentu apdovanota atlikėja stilingai pateikia tiek ankstesnių grupių repertuarą, tiek ir džiazo standartus. M.A.M.A.‘13 apdovanojimuose Giedrę pripažino metų atlikėja. Tais pačiais metais ji išleido ir pirmąjį savo solinį albumą, „Optinė apgaulė“, kuris susilaukė puikių įvertinimų.

„Raketoje“ dainininkė pasirodys kartu su Andrejumi Polevikovu. Andrejus yra patyręs džiazo pianistas, grojantis įvairių stilių muziką, nuo tradicinio džiazo iki šiuolaikinės akademinės muzikos. Jis nuolat koncertuoja su įvairiais Lietuvos bei užsienio muzikantais, yra įvairių tarptautinių konkursų, festivalių dalyvis.

Vasario 19 d. ryškiaspalves „Raketos“ erdves užlies šilumos, jaukumo ir išskirtinio moteriško žavesio bangos. Scenoje – nuotaikingas „Saulės kliošo” pasirodymas. Su šypsena ir vasariškos šilumos alsavimu, grupė kvies pasiduoti svajonėms, atvers duris į savo pasaulį, kuriame karaliauja tai, kas svarbiausia – meilė. Laukia nepamirštamas penktadienis!

Po savaitės, taip pat, penktadienį, klaipėdiečius intriguos tikri skandalistai, dainuojanti mimų grupė „Neteisėtai padaryti“. Grupės pasirodymai yra tarsi minispektakliai, kur tarpus tarp dainų jaunieji talentai užpildo mažais etiudais ir tokiu būdu visas pasirodymas tampa vientisu gyvu koncertu.

Muzikinę vasario odisėją „Raketoje“ užbaigs jau kitą dieną, šeštadienį, koncertuosiantis elektroninės muzikos duetas „Black Water“. Tai subrendę ir smarkiai ūgtelėję buvę elektronikos romantikai. „Supynės‘07“ debiutavę kūrėjai spėjo pašokdinti visų didžiausių Lietuvos miestų klubus, o 2011 metais išleido debiutinį albumą „Open Air“, kuriame skamba nuo šokių aikštelėms dedikuotos elektronikos iki intriguojančiai neatpažįstamo ambiento.

Šiandien jie kuria klampius, vaizduotę jaudinančius kūrinius, kuriems įtaką padarė Kiolno elektronikos skambesio kalyklos. „Black Water“ muzika nukelia į negirdėtą šokių aikštelę, kurioje persipina elektronika, minimal, techno ir house skambesiai, taip, kaip jie suskamba juodu vandeniu srūvančiose „Black Water“ kūrėjų galvose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)