Vasario 7 d. sostinės „Siemens“ arenoje paskutinį 45-mečio jubiliejinį koncertą surengsiančiame ansamblyje dainuojanet septyni solistai: Edmundas Kučinskas, Vitalijus Pauliukas, Simonas Donskovas, Antanas Čapas, Laima Žemaitytė, Birutė Petrikytė ir Nijolė Tallat-Kelpšaitė.

Pajuokavę, kad gal apdovanojimą padalinti į septynias dalis arba gal sudaryti sutartį ir grafiką, kada ir kieno namuose stovės M.A.M.A. diskas, „nerijiečiai“ surimtėjo. „Iš tiesų, yra du žmonės, kuriems šis apdovanojimas priklausytų. Pirmasis – Romualdas Bieliauskas, mūsų legendinis vadovas, kurio dėka „Nerija“ tapo tokia fenomenaliai garsi, o antrasis – mūsų Stasys Povilaitis, pats mylimiausias ir žinomiausias „Nerijos“ narys...“, – sakė legendinio ansamblio solistai.

Martynas Tyla įteikia apdovanojimą ansambliui "Nerija"

„Mes manome, kad diską turėjo atsiimti S. Povilaitis ir stovėti turėjo jis jo namuose. Šalia to, kurį jis prieš kelis metus gavo kaip solistas. Tačiau, kaip bebūtų liūdna, jam nebuvo lemta sulaukti, kol bus įvertintas ansamblis, kuriame prabėgo nuostabūs mūsų visų jaunystės metai ir kuris tapo tikru tramplynu kiekvieno mūsų solinei karjerai. Stasys iššoko aukščiausiai iš mūsų. Gal todėl jam ir buvo lemta anksčiau išeiti? Juk tiek, kiek nuveikė jis, kitiems ir dviejų gyvenimų neužtektų“, – sakė „Nerijos“ solistai.

Jie sutarė, kad M.A.M.A. apdovanojimą būtinai atiduos į Lietuvos estrados muziejų, jei tik toks kada nors bus įkurtas.