Greta klasikiniais tapusių kūrinių kaip „Mėnulis“, „Nesvarbu“ ar „Paskutinis mamutas“, viena ryškiausių šiandienos Lietuvos dainininkių atidavė pagarbą ir prieš savaitę nuo vėžio mirusiam kultiniam britų dainininkui Davidui Bowie.

„Atliksiu labai gražią dainą – nes ne mano“, – kaip visada saviironiškai tarė Alina ir pradėjo groti vieną žinomiausių D. Bowie dainų „Heroes“.

"Atliksiu labai gražią dainą - nes ne mano". Alinos tribute Bowie

A video posted by karolish (@karolish) on Jan 19, 2016 at 10:36am PST

Po šio kūrinio ji atsisveikino su žiūrovais, o pakartojimui atliko vieną liūdniausių savo dainų „Ramuma“. Jos žodžiai „Kai ateis mano mirtelė – ramuma, ramuma, ramuma...“ rezonavo su pasaulį sukrėtusiu D. Bowie išėjimu ir šio artisto dainomis, kuriose taip pat dažnai buvo liečiama mirties tema.

Grįžo į pradžią

Per jau beveik 10-metį besitęsiančią karjerą Alina koncertavo labai skirtingose vietos nuo mažų Lietuvos miestų bibliotekų iki industrinės koncertų erdvės „Loftas“ ar Katedros aikštės Vilniuje. Vis dėlto, bažnyčia yra ta vieta, kurioje Alinos dainos nuskamba bene geriausiai – tai šį vakarą galėjo patirti šv. Kotrynos bažnyčią Vilniuje užpildžiusi publika.

Ne todėl, kad Alinos muzika turėtų religinių asociacijų – greičiau dėl šios muzikos intymumo, paslaptingumo, malonaus baugumo, kuris nedingsta, kad ir kiek kartų Alinos jau klauseisi.

Alinos Orlovos koncertas

Šv. Kotrynos bažnyčia Alinai yra ypatinga vieta – būtent čia, tada dar mažai kam žinoma ji pristatė savo debiutinį albumą „Laukinis šuo dingo“. „Tai buvo revoliucinis momentas mano jaunos gyvenime“, – žiūrovams nuo scenos prisipažino dainininkė.

Tai įvyko dar 2008 m. Nuo to laiko Alina su koncertais apkeliavo Rusiją, Prancūziją, grojo Jungtinėje Karalystėje ir JAV. Savo ypač atviromis dainomis, atliekamomis jautriu balsu Alina užsitikrino vienos unikaliausių Lietuvos muzikos kūrėjų statusą, kurį išlaiko lig šiol.

Dainas atliko be grupės

Antradienio koncertas priminė tą Aliną, kurią žiūrovai pažino jos karjeros pradžioje. Priešingai nei įprasta, šįkart dainininkė scenoje buvo viena, sau akompanavo tik fortepijonu. Žiūrovai neišgirdo naujojo Alinos kūrybos etapo, kuriame dominuoja elektroninė muzika – šis koncertas buvo išskirtinai akustinis, jame skambančios dainos – „nurengtos“ ir dėl to kartais tetrunkančios pusantros minutės. „Kai kurios dainos yra trumpos, tad teks dažnai ploti“, – juokavo pati Alina.

Alinos Orlovos koncertas

Kad koncertas neprailgtų, specialiai jam buvo paruoštos šviesų projekcijos, ryškiomis spalvomis nušvietę bažnyčios erdvę. Dainas lydėjo tiek jaukios švelnios šviesos lemputės, tiek ryškios šviesos, galinčios tikti ir šokių muzikos klubui.

Keliaus į Kauną ir į Klaipėdą

„Ačiū jums, kad esate. Nes be jūsų nebūtų ir manęs čia“, – su žiūrovais atsisveikino Alina. Ji į šv. Kotrynos bažnyčios sceną sugrįš jau rytoj – trečiadienio vakarą įvyks pakartotinis turo koncertas Vilniuje. Ketvirtadienį sausio 21 d. Alina su grupe važiuos į Kauną, kur gros „Žalgirio“ arenos amfiteatre. Koncertinę savaitę ji užbaigs šeštadienį, sausio 23 d. pasirodymu Klaipėdos koncertų salėje.

2016-aisiais tęsis ir Alinos kelionės po pasaulį – jau patvirtinta, kad dainininkė atrinkta į didžiausią Europoje naujų atlikėjų festivalį „The Great Escape“, gegužę vyksiantį Braitone, Jungtinėje Karalystėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)