Pastaruoju metu buvo pasirodę pranešimų, jog EMI sutiko "išsipirkti" nuo M.Carey už 50 mln. dolerių, nes vienos brangiausių šios kompanijos "Virgin" padalinio žvaigždžių naujausio albumo "Glitter" tebuvo parduoti vos 2 mln. egzempliorių.

Ankstesnio dainininkės albumo "Music Box", pavyzdžiui, buvo parduota daugiau kaip 20 mln. egzempliorių.

Anot EMI pareiškimo, kompanija aiškiai pažymi, jog tokių pinigų niekas nemokėjo ir neegzistuoja joks atitinkamas susitarimas.

EMI, kuriai priklauso teisės į tokių superžvaigždžių kaip Robbie Williamso ir Kylie Minogue kūrinius, pernai susilaukė daug kritikos už tai, kad su 31 metų M.Carey, kuri, anot ekspertų, jau peržengė savo kūrybos apogėjų, pasirašė 80 mln. dolerių sutartį dėl keturių albumų išleidimo.

Tuo metu EMI gynė savo sprendimą, akcentuodama, kad M.Carey yra praėjusį dešimtmetį daugiausiai albumų - net 120 mln. - pardavusi atlikėja ir kad jos vardas padės sustiprinti kompanijos pozicijas JAV rinkoje.

Gandai apie atsisveikinimą su M.Carey pasklido po to, kai iš darbo buvo atleistas sutartį su ja pasirašęs EMI direktorius Kenas Berry. Naujasis vadovas Alainas Levy, ligi tol vadovavęs "Polygram" firmai, iškart ėmėsi peržiūrėti sutartis, siekdamas po sunkių metų kiek įmanoma sumažinti išlaidas. Viena pirmųjų jo aukų tapo veteranas Davidas Bowie.

Į "Virgin" M.Carey perėjo sunkiu laiku tiek asmeninio gyvenimo, tiek profesine prasme. Dabar jai tenka sunkiai konkuruoti su paauglių žvaigždėmis Britney Spears ir Christina Aguilera bei vyresnėmis atlikėjomis, tokiomis kaip Janet Jackson.

Liepos mėnesį dėl fizinio ir emocinio išsekimo ji buvo paguldyta į ligoninę, bet rugsėjį vėl pasijuto blogai. Dėl pašlijusios sveikatos dainininkė nebegalėjo reklamuoti savo albumo ir to paties pavadinimo pusiau autobiografinio filmo, kuriame ji vaidina pradedančią dainininkę.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją