Ir tai ne vienintelės pasaulinio lygio muzikos žvaigždės, Meilės dienos išvakarėse pasirodysiančios Klaipėdos „Švyturio“ arenoje pirmą kartą rengiamoje muzikos ir stiliaus fiestoje „Karkle White 2016“, į kurią, siekiant sukurti unikalią atmosferą, publika kviečiama ateiti apsirengus baltai.

Tuo metu anksčiau skelbtų Lietuvos atlikėjų sąrašą papildė šiuo metu „ant bangos“ esantis duetas „Leon Somov & Jazzu“. Regis, muziką, meilę, taiką, vienybę, toleranciją ir pozityvumą propaguojantis renginys „Karkle White 2016 “ negalėjo apsieiti be šio dueto, kuris tarsi simbolizuoja šias vertybes, ypač po to, kai prieš metus Justė Arlauskaitė-Jazzu ištarė legendine tapusią frazę: „Noriu pasakyti visiems, kad muzika lygina viską...“

Jau buvo skelbta, kad Karklės festivalio organizatoriai šiemet nusprendė nekankinti muzikos mylėtojų ilgu vasaros laukimu ir įgyvendina naują idėją sukviesti publiką į baltą žiemos festivalį, kuriam paruoštas ne tik įspūdingas atlikėjų sąrašas, bet ir sutelktos galingos profesionalių dizainerių, stilistų, apšvietėjų pajėgos tam, kad „Švyturio“ arena pirmą kartą virstų neregėtu, netradiciniu baltu muzikos ir pramogų pasauliu. Ta atveriama ne tik „Švyturio“ arenos pagrindinė renginių salė, bet ir kitos netikėtos erdvės, o koncertai trijose skirtingose scenose vyks net 7 valandas - nuo 19 iki 02 val. Bilietus į šią fiestą platina bilietai.lt.

Neabejotini pagrindinės scenos (Main Stage) hedlaineriai bus jau minėta grupė „Hot Chip“ (Dj Set) iš Jungtinės Karalystės, kuri turi gilias ir šlovingas elektroninės muzikos tradicijas, o ši kompanija jas ne tik tęsia, bet jau spėjo palikti savo svarų indėlį.

2000-aisiais Londone susibūręs kolektyvas, pasižymintis originaliu elektroniniu skambesiu ir unikaliu vokalu, pastaruoju metu yra vienas laukiamiausių didžiausiuose ir populiariausiuose Europos bei viso pasaulio muzikos festivalių, o į Lietuvos uostamiestį atvyks po turo Australijoje.

„Hot Chip“ iš tiesų puikiai sekasi „kepti“ superhitus, kurie sėkmingai žygiuoja per įvairių šalių topus, o vienas jų –„Ready for the Floor“ kartu su „Daft Punk“, Lady Gaga, Madonna, Rihanna kompozicijomis 2009 m. buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimams geriausio šokių muzikos įrašo kategorijoje.

Beje, 2013-ųjų rudenį „užvedančiais“ DJ „setais“ pagarsėję „Hot Chip“ nariai Felix Martin ir Al Doyle jau lankėsi Lietuvoje ir tąkart gerai pakilnojo „Lofto“ stogą. Šįsyk savo energiją bei tarsi užkratą skleidžiamą gerą nuotaiką „Hot Chip“ (Dj Set) atveža į Klaipėdą, ir tai taps išties dideliu įvykiu ne tik Vakarų Lietuvos, bet ir visos šalies muzikiniame gyvenime.

Juolab kad be jų, pagrindinėje festivalio „Karkle White 2016” scenoje „Švyturio“ arenoje pasirodys jau anksčiau skelbtas kitas ypač laukiamas svečias - garsaus australų dueto „Parachute Youth“ narys Matt Kvon, kuris pastaruoju metu koncertuoja su soliniu projektu, tačiau „Karkle White 2016“ publikai žadą atlikti ir garsiausius sensacingosios grupės „Parachute Youth“ hitus „Can't get better than this“, „Count to ten“, „Awake now“ ir kt.

Dar viena kompanija iš užsienio pagrindinėje scenoje – latviai „Carnival Youth“. Tuo metu Lietuvių pajėgos – du itin stilingi duetai „Leon Somov & Jazzu“ ir „Beissoul & Einius“.

Kaip ir buvo minėta, vien pagrindine scena „Karkle White 2016” neapsiribos. Antrojo „Švyturio“ arenos aukšto fojė bus įkurdinta daugiausiai didžėjų pasirodymams skirta scena, kuriai suteiktas Neon Stage pavadinimas. Pristatydami šios scenos atlikėjų sąrašą, organizatoriai taip pat turi svarbių naujienų. Mat prie anksčiau skelbtos vilnietės Samantos, pernai iškovojusios pergalę bei 100 tūkstančių eurų vertės kontraktą tarptautiniame didžėjų konkurse Ibisoje ir tokiu būdu prasiskynusios kelią į tarptautinę karjerą, prisijungs vis dažniau savo DJ „setus“ į Europą bei JAV eksportuojantis Donatello, kuriam puikiai pažįstama nuostabioji Karklės festivalio publika, todėl jis su džiaugsmu atvyksta pagroti ir žieminėje šio festivalio versijoje.

„Phonic Scoupe“ – dar vienas jaunas ir perspektyvus vardas Lietuvos elektroninės šokių muzikos pasaulyje, beje, jau ne svetimas ir garsiausioms planetos įrašų kompanijoms, atlikėjams bei klausytojams. Duetui iš Kauno teko dirbti su Moby vokaliste Julie Mintz, jų kūryba skamba ne vieno pasaulyje garsaus didžėjaus grojaraščiuose ir yra labai palankiai vertinama.

Neon Stage gros ir svečias iš Maskvos Sam Kuliev, kuris yra vienos populiariausių Rusijoje elektroninės muzikos laidų "Chustvo ritma” („Ritmo jausmas“) autorius ir be galo spalvinga asmenybė, nekantriai laukianti susitikimo su Lietuvos publika.

Trečioji „Karkle White 2016” scena „Švyturio“ arenos pirmojo aukšto fojė bus skirta Tribute pasirodymams: atlikėja Šorena pristatys projektą „Shorena Rocks“, daugelį maloniai nustebinusi klaipėdiečių grupė „Royce“ atliks programą „Playing the Depeche“, taip pat pasirodys grupės, grojančios „Kings of Leon“, „Coldplay“ hitus.

Pasak organizatorių, didelį vaidmenį kuriant unikalią pirmą kartą organizuojamo renginio atmosferą atliks ir pati publika, kuri kviečiama ateiti apsirengus baltai ar bent turėti baltą viršutinę aprangos dalį. Neradusieji „privalomo“ balto apdaro namuose, atvykę į areną galės išsirinkti baltus drabužius ar šios spalvos aksesuarus, baltai pasidabinti plaukus ar kūną.

„Tikimės, kad baltoje, stilingoje atmosferoje skambant puikiai muzikai žmonės įsileis į savo širdis daugiau šviesos, pozityvo, meilės, taikos ir vienybės. Būtent tokia yra „Karkle White 2016“ misija pasitinkant Meilės dieną bei visiems mums laukiant vasaros“, - idėjomis dalinasi rugpjūtį vyksiančio septintojo festivalio „Karkle Live Music Beach 2016“ ir jau po mėnesio, vasario 13 d., Klaipėdą sudrebinsiančio naujo renginio „Karkle White 2016“ organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)