“Pirmiausia labai didžiuojuosi ir man didelė garbė, kad galėsiu dainuoti Vilniuje populariausias ištraukas iš operečių, operų, miuziklų ir nuostabias, įamžintas meilės dainas”, - apie savo pasirodymą Lietuvoje pasakojo tenoras Jose Carreras.

Jis yra žinomas visame pasaulyje ne tik dėl savo įspūdingos muzikinės karjeros ir gausių prestižinių apdovanojimų, tarp jų Grammy, 12 auksinių diskų, bet ir dėl jo filantropinės veiklos, remiant vėžiu sergančių vaikų gydymą.

“Esu paskyręs savo gyvenimą muzikai ir per ją turiu galimybę teikti pasauliui pozityvias emocijas ir jausmus. Taip pat esu dėkingas Dievui, kad mano įkurtas fondas jau yra skyręs daugiau nei 250 mln. eurų vėžio gydymui ir tyrimams,” - sakė atlikėjas.

Legendinio tenoro koncerte Vilniuje akompanuos Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguojamas Maestro David Gimenez.

“Jau tapo tradicija, kad Šv. Valentino dieną švenčiame kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru ir pasaulio operos žvaigždėmis. Prieš metus minėjome šią dieną Helsinkyje su Dmitrij Hvorostovskij. O šiemet nusprendėme padovanoti Lietuvos publikai romantiškiausio visų laikų tenoro Jose Carreras koncertą. Džiaugiamės, kad šis Lietuvos orkestras yra gerbiamas ir pripažintas prestižiškiausių atlikėjų ir puikiai įvertintas JAV ir Europos muzikos kritikų. Tad, žinoma, Maestro Jose Carreras koncertas bus tikra puota ir melomanams, ir įsimylėjusiems”, – teigė organizatorių atstovė Renata Savickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)