Kainos skiriasi trigubai

Bilietas į merginų grupės „69 Danguje“ koncertą Naujųjų metų naktį viename Vilniaus naktiniame klube kainavo vos 10 eurų. Didžiojoje Britanijoje gyvenantiems tautiečiams bilietas į merginų koncertą tautiečių įkurtoje užeigoje ne šventiniu metu kainavo gerokai brangiau – 25 svarus (kiek daugiau nei 34 eurus).

Kitos merginų grupės – „Pinup Girls“ – koncertas emigrantams gali atsieiti kiek pigiau – 20 svarų (apie 27 eurus), tačiau Lietuvoje jų koncertu galima mėgautis ir pigiau. Kai kuriems laimingiesiems į jų koncertą pavyko pakliūti ir sumokėjus vos 2 eurus. Tiek kainavo „Pinup Girls“ koncertas viename Kėdainių naktiniame klube spalio mėnesį. Tiesa, tokia kaina yra labiau išimtis nei taisyklė.

Naujųjų metų sutikimas skambant Ryčio Cicino dainoms, emigrantams atsiėjo 80 svarų (apie 108 eurus vienam asmeniui). Tiesa, į šią kainą buvo įskaičiuoti šalti užkandžiai, pagrindinis patiekalas ir šampano taurė. R. Cicino koncertas ne šventinę naktį, tačiau dar ir su kolegomis Romu Dambrausku bei Giulija buvo įkainotas gerokai mažiau – bilietas į tokį reginį kainavo 30 svarų (beveik 41 euras).

Lietuvoje, provincijoje, į R. Cicino ir Giulijos koncertą galima paliūti sumokėjus gerokai mažiau – 5 arba 6 (koncerto dieną) eurus. Žinoma, didžiuosiuose miestuose rengiamų koncertų kainos didesnės nei provincijoje.

Neigia didesnius honorarus

Ingrida Martinkėnaitė, grupės „69 Danguje“ atlikėja DELFI tikino, kad honorarai tiek dirbant Lietuvoje, tiek kitur yra panašūs. Anot jos, bilietų kainų ji dažnai net nežino, nes tuo rūpinasi ne atlikėjos, o koncerto organizatoriai.

Taip, kainos skiriasi, bet juk jei vykstame kažkur į Didžiąją Britaniją ar Jungtines Amerikos Valstijas, organizatoriai parūpina apgyvedinimą ir kitus patogumus. Dėl to kainos ir būna kiek kitokios“, – tikino Ingrida.

Pasidomėjus, ar tikrai Naujųjų metų naktį jų koncertas kainavo vos 10 eurų, ši patvirtino informaciją, tačiau atskleidė daugiau detalių: „Klube ant scenos pasirodėme tik antrą valandą nakties. Prieš tai koncertavome Panevėžyje. Ten bilietai į mūsų koncertą kainavo po 150 eurų, žinoma, į kainą buvo įskaičiuotos ir vaišės“.

I. Martinkėnaitė neslėpė, kad šventinėmis dienomis Lietuvos atlikėjai mieliau koncertuoja gimtinėje, nes čia per vakarą galima aplankyti kelis miestus ir honorarą pasididinti kelis kartus. „Jei koncertuojame Didžiojoje Britanijoje, tai dažnai ten vykstame dėl vieno ar dviejų koncertų. Pavyzdžiui Lietuvoje galima apvažiuoti ir kelis miestus per vakarą, – tikino Ingrida. – Pamenu, kažkada Naujųjų naktį spėjome ir penkis koncertus surengti.“

Grupės „Pinup Girls“ atlikėja Simona Nainė nepanoro atvirauti nei apie bilietų kainas, nei apie honorarų skirtumus. „Tai daugiau vadybininkų reikalas, – neatviravo Simona. – Galiu pasakyti tik tiek, kad visi koncertai yra skirtingi, bet visur stengiamės atiduoti visą save.“

Merginų grupė koncertuoja ne tik Lietuvoje ar Didžiojoje Britanijoje, S. Nainės ir Viktorijos Sutkutės duetas ne kartą koncertavo ir Baku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)