Antradienį, gruodžio 29 dieną, duodamas interviu Švedijos „Expressen“ 52 metų grupės būgnininkas Mikkey Dee patvirtino, kad „Motorhead“ nekurs naujos muzikos ir neberengs turų. Jis sakė: „Žinoma, „Motorhead“ nebėra. „Motorhead“ buvo Lemmy. Tačiau grupė gyvuos daugelio atsiminimuose. Mes neberengsime daugiau turų ar kažko panašaus. Nebus daugiau įrašų. Tačiau grupė gyvuoja, ir Lemmy gyvuoja visų širdyse“.

Antrą Kalėdų dieną, praėjus dviem paroms nuo 70-ojo gimtadienio, Lemmy sužinojo sergantis agresyvia vėžio forma. Dar po dviejų parų sunkiojo metalo ikona mirė sėdėdamas priešais savo mėgstamą pokerio vaizdo žaidimą, savo namuose Los Andžele, kur buvo visa jo šeima.

M. Dee papasakojo Švedijos leidiniui, kad Lemmy per pastarąjį grupės turą po Europą labai nusikamavo ir palikdavo sceną „labai labai pavargęs“.

„Neįtikėtina, kad jis dar galėjo groti, kad jis galėjo užbaigti turą po Europą. Tai buvo vos prieš 20 dienų. Neįtikėtina“, – stebėjosi „Motorhead“ narys.

Paskutinis grupės pasirodymas įvyko gruodžio 11 dieną Berlyne. Baigdamas koncertą devynių minučių trukmės gerbėjų pamėgtu kūriniu „Overkill“, Lemmy paskutinį kartą iškėlė savo bosinę gitarą, pliaukštelėjo per stygas ir atrėmė ją į stiprintuvą, o tuo metu salę užpildė gerbėjų klyksmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)