Šiemet Lietuvoje išvysime tokias grupes kaip „Ruki vverh“, „Ivanuški International“, „Serebro“ ar „Zemfira“, šalyje ne kartą koncertavusius Filipą Kirkorovą ir Dimą Bilaną. Ant lietuviškosios scenos kils ir atlikėja Vera Brežneva, reperis Basta, „Eurovizijoje“ žaibiškai išpopuliarėjusi Polina Gagarina ir Rusijos sekso simboliu vadintas Stasas Michailovas.

Visi šie ir dar daugiau atlikėjų jau pirmąjį šių metų pusmetį pasirodys didžiosiose sostinės koncertų salėse.

Piktinasi ir garsūs žmonės

Apie tokį Rusijos žvaigždžių antplūdį savo socialinio tinklo paskyroje prabilo ir rašytojas Andrius Tapinas. Garsus vyras neslėpė pasipiktinimo, jog Rusijos atlikėjų srautas Lietuvoje – itin didelis.

„Tiek visko, tiek visko – beje, kone daugiau nei užsienio ir lietuvių atlikėjų tose trijose salėse kartu paėmus – kad net sunku išsirinkti. Žinoma, jokios politikos, tik verslas.

Andrius Tapinas

O kadangi 80% šito „meno“ vyksta „Compensa“ salėje, įdomu, ar „Vienna Insurance“ grupė žino, jog Lietuvoje jos prekės ženklas pamažu susitapatina su banditiškais šansonais ir kultūriniais Kremliaus emisarais?

Patikslinimas: „Zemfira“ iš tiesų iškrenta iš emisarinio konteksto, bet kalbame apie bendrą srautą ir santykį didžiosiose salėse“, – rašė A. Tapinas.

Koncertų organizatorius „Bravo events“: bilietus šluoja net Kaune

DELFI susisiekus su „Bravo events“ atstove viešiesiems ryšiams Goda Deksnyte, moteris patikino, jog rusų atlikėjai mūsų šalyje vis dar sulaukia didžiulio susidomėjimo, o štai jų srautą paaiškinti galima rinkoje atsiradusiu nauju dalyviu.

„Lietuvoje yra naujas koncertų organizatorius „Sentensa“. Manau, jų dėka rusų atlikėjų srautas labai padidėjęs. Bet, matomai, naujas organizatorius rinkoje atsiranda tada, kada yra poreikis ir kai įžvelgiama tam tikra niša“, – tikino G. Deksnytė.

Anot „Bravo events“ atstovės, šį sezoną į Lietuvą jie atsiveža žvaigždes, kurios yra pakankamai apolitiškos.

„Grupės „Zemfira“, „Leningrad“ ar Filipas Kirkorovas yra tie atlikėjai, kurie visais laikais patiko žmonėms. Štai, į F. Kirkorovo koncertus bilietai iššluoti ne tik sostinėje, bet ir Kaune, kuris, stereotipiškai galvojat, turbūt yra mažiausiai „rusiškas“ miestas Lietuvoje.

Filipas Kirkorovas

Susidomėjimas Rusijos žvaigždėmis koks buvo, toks ir liko. Reikia pripažinti, Lietuvoje yra daug žmonių, kurie supranta rusų kalbą ar tų, kuriems patinka rusiška muzika dėl savo melodingumo ar kitų priežasčių“, – teigė koncertų organizavimo įmonės atstovė.

Su šiokiais tokiai kėblumais įmonė jau buvo susidūrusi. D. Bilano koncertas, turėjęs įvykti vasario 23-ąją, kai Rusijoje tradiciškai švenčiama Tarybinės armijos diena, sukėlė visuomenės pasipiktinimo bangą.

Tiesa, koncertų organizatorius „Bravo events“ atlikėjo pasirodymo datą nusprendė paankstinti – ant scenos moterų numylėtinis žengs viena diena anksčiau – vasario 22-ąją.

„Gyvename pagal lietuvišką kalendorių, kur vasario 23-ioji yra tiesiog savaitės diena. Sprendimas pakeisti D. Bilano koncerto datą buvo priimtas įvertinus jautrią šiandieninę situaciją ir tam, kad žmonėms kiltų mažiau minčių, jog tokia data pasirinkta tyčia. Tokių minčių net nebuvo.

Mes gyvenam šia diena, ne praeitimi. Nesivadovaujame Sovietų Sąjungos švenčių kalendoriumi“, – tikino G. Deksnytė.

„Compensa“ koncertų salės vadovybė rusiško šansono atlikėjų stengiasi nepriimti

Pakalbinus koncertų salės „Compensa“ vadybininkę Gintarę Binkevičiūtę, moteris tikino, jog jų koncertų salė – vienintelis tinkamas variantas daugeliui žvaigždžių, įskaitant ir Rusijos estrados pažibas.

„Faktiškai, Vilniuje nėra kur kitur koncertuoti. „Siemens“ arena atlikėjams per didelė, kongresų rūmai – per maži. O mes atitinkame jų faktinį skaičių. Mūsų salė yra nauja, gerai akustiškai pastatyta, tad natūralu, jog turime daug užsakymų.

Be to, negalime teigti, kad mūsų koncertų salėje jaučiamas Rusijos atlikėjų antplūdis. Analizuojant 2015 metų salės užimtumą, Rusijos atlikėjai sudarė vos iki 20 proc. bendro salės užimtumo laiko. Panaši tendencija matoma ir 2016 metams.

Reikia paminėti, kad salėje dažnai vyksta uždari renginiai, konferencijos, šokių projektai, filmavimai, kurie nėra įtraukiami į bendrą koncertų salės repertuarą, – tikino G. Binkevičiūtė ir pridūrė, jog „Compensa“ neorganizuoja koncertų, jie – tik salės nuomuotojai, kurie priima įvairių koncertų organizatorių atsivežtus atlikėjus.

Tiesa, moteris patikino, jog minimalią atranką daro ir koncertų salės vadovybė – rusiško šansono atlikėjų jie, vis dėlto, stengiasi nepriimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1913)