Grupės oficialiame „Facebook“ puslapyje paskelbtame pranešime teigiama, kad veteranas rokeris apie sunkią ligą sužinojo antrą Kalėdų dieną, praėjus dviem dienoms po savo gimtadienio.

Pranešime rašoma: „Nėra lengva tai pasakyti… šiandien mirė mūsų galingas, kilnus draugas Lemmy, po trumpos kovos su ypač agresyviu vėžiu. Apie ligą jis sužinojo gruodžio 26 dieną, buvo namuose, sėdėjo prie savo mėgstamo vaizdo žaidimo iš „The Rainbow“, kartu su savo šeima.

Negalime pradėti išreikšti savo šoko ir liūdesio, trūksta žodžių. Daugiau pasakysime per artimiausias dienas, tačiau dabar, prašau… pasileiskite garsiai „Motorhead“, pasileiskite garsiai „Hawkwind“, pasileiskite Lemmy muziką GARSIAI. Išgerkite taurę ar kelias“.

Netrukus pasipylė pagarbūs žodžiai iš roko ir metalo bendruomenėje gerai žinomų artistų ir veikėjų.
Sharon Osborne socialiniame tinkle „Twitter“ rašė: „Šiandien mirė mano brangus draugas, Lemmy. Pažinojau jį 38 metus. Labai jo ilgėsiuosi, bet niekada nepamiršiu“.

Muzikantas Billy Idol parašė: „Lemmy, ilsėkis ramybėje… @mymotorhead mano užuojauta jo šeimai“.

Ozzy Osborne „Twitter“ rašė: „Šiandien netekau vieno geriausių draugų, Lemmy. Jo siaubingai trūks. Jis buvo kovotojas ir legenda. Susitiksime kitapus“.

Pirmasis žinią apie rokerio mirtį pranešė gerbiamas roko didžėjus Eddie Trunkas, jis savo „Twitter“ paskyroje paskelbė eilę pranešimų. Iš pradžių jis rašė: „Apgailestauju pranešdamas, kad patvirtinta, jog ką tik mirė septyniasdešimties sulaukęs Lemmy @mymotorhead. Tegul ilsisi ramybėje, tikra roko ikona“. Netrukus Eddie Trunkas išplatino kitą pranešimą: „Deja, ši naujiena 100 procentų patvirtinta, tai ką tik nutiko. Pagarbinkime tikrą roko karį, ikoną, kuri davė mums nesenstančią muziką! #RIPLemmy“.

Diabetu sirgęs muzikantas pastaruoju metu ne kartą turėjo problemų su sveikata, tad šiais metais grupei dėl to teko atidėti ne vieną pasirodymą. Lemmy garsėjo savo audringu gyvenimo būdu ir meile „Jack Daniels“, tačiau pasak grupės vadybininko Toddo Singermano, pastaraisiais metais su šiomis savo ydomis kovojo.

Interviu žurnalui „Decibel“ pernai metais jis sakė: „Jis patyrė pakilimų ir nuosmukių – jis turėjo tikrai didelių problemų su diabetu ir tai pakeičia kasdienybę. Tenka kovoti su blogais įpročiais, dalykais, kurių daugiau nebegalima daryti. Jis metė rūkyti, tačiau kartkartėmis greičiausiai vogčiomis paragauja viskio „Jack“ su kola – meluotų, jei sakytų, kad liovėsi tai daryti“.

Balandžio mėnesį likus kelioms valandoms iki pasirodymo Brazilijoje vykusiame festivalyje „Monsters of Rock“ buvo pranešta, kad Lemmy diagnozuotas skrandžio veiklos sutrikimas ir dehidratacija.

2013 metais grupė buvo priversta nukelti pasirodymus Italijoje ir Austrijoje, nes Lemmy kankino hematoma. Tais pačiais metais su širdies problemomis kovojančiai roko legendai buvo implantuotas defibriliatorius.

„Motorhead“ sausio mėnesį turėjo pradėti turą po Jungtinę Karalystę su savo 23-uoju albumu, kuris pasirodė šių metų rugpjūtį. Birželį grupė pirmą kartą per savo keturis dešimtmečius trunkančią veiklos istoriją pasirodė Glastonberio festivalyje.

1945 metais per Kūčias Stoke prie Trento gimęs Ianas Kilmisteris grupę „Motorhead“ įkūrė 1975 metais, kai buvo atleista iš ankstesnės grupės „Hawkwind“. Kaip teigiama grupės interneto svetainėje, tai nutiko netrukus po to, kai jis su kokainu buvo sulaikytas Kanados pasienyje, dėl ko grupei teko atšaukti kelis pasirodymus Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Po kelerių veiklos metų grupės kūriniai išsikovojo populiarumą. 1980 metasi pasirodęs jų albumas „Ace of Spades“ Jungtinėje Karalystėje iškopė į ketvirtą vietą. „Motorhead“ netrukus tapo viena ryškiausių devintojo dešimtmečio metalo grupių.

Lemmy mirė praėjus vos kiek daugiau nei mėnesiui nuo kito grupės nario Philo Tayloro mirties. Buvęs būgnininkas, grojęs sunkiojo metalo grupėje nuo 1975 iki 1984 metų ir nuo 1987 iki 1992 metų mirė lapkričio 11 dieną. Jam buvo 61 metai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)