Virš 200 milijonų parduotų įrašų, 5 pelnytos „Grammy“ statulėlės ir net 19 „World Music Awards“ apdovanojimų, daugiausia pirmąją vietą JAV „topuose“ pasiekusių dainų, 5 oktavas apimantis balsas ir dešimtys kūrinių, sužavėjusių visą pasaulį. Mariah Carey pasiekimų sąrašą būtų galima skaityti porą valandų, o klausytis visų jos įrašytų hitų – dar ilgiau. Jausmingas dainininkės balsas milijonus gerbėjų žavi jau 25 metus.

Guinneso rekordų knygoje „neprilygstama lakštingala“ vadinama atlikėja šiandien praneša, kad 2016-aisiais surengs koncertų turą „The Sweet, Sweet Fantasy Tour“. Jo metu ši popmuzikos superžvaigždė pirmą sykį dainuos Lietuvoje – balandžio 9 dieną surengs pasirodymą didžiausioje Lietuvos arenoje.

Neturtingoje aplinkoje augusi Mariah Carey nuo mažens žavėjosi muzika. Neeilinis jaunos atlikėjos talentas buvo pastebėtas įrašų leidyklos „Columbia“. Jau debiutiniu albumu, išleistu 1990-aisiais, dainininkė pasiekė stulbinamas aukštumas. Albumas net 11 savaičių buvo perkamiausias Jungtinėse Valstijose, buvo parduotas 15 milijonų kopijų tiražu ir atnešė dainininkei dvi „Grammy“ statulėles.

Keletas albumo dainų tapo hitais, kurie ir šiandien yra puikiai žinomi dainininkės gerbėjams. Tarp jų – debiutinė atlikėjos daina „Vision Of Love“, įkvėpusi tūkstančius dainininkių:

Pritrenkiantis Mariah vokalas ir su neįtikėtinu lengvumu atliekamos aukštos natos pakerėjo ir popmuzikos klausytojus, ir įnoringus specialistus. Dar didesnė susižavėjimo banga kilo, kai atlikėja surengė koncertą MTV studijoje ir įrodė, kad jos balsas taip pat įspūdingai skamba gyvai.

1993-aisiais išleistas albumas „Music Box“ padėjo Mariah užkariauti ne tik Amerikos, bet ir viso pasaulio dėmesį. 32 milijonų kopijų tiražu parduotas įrašas išlieka vienu populiariausių visų laikų albumų. Itin didelės sėkmės sulaukė du jame skambėję kūriniai - „Hero“ ir „Without You“, kurie iki šiol daugybės jaunų dainininkių atliekami įvairiuose TV šou.

Mariah Carey klipas „Without You“:

Įsibėgėjusi dainininkės karjera vieną po kito žėrė rekordus. Su vokalistų grupe „Boyz II Men“ įrašyta daina „One Sweet Day“ net 16 savaičių buvo populiariausia Jungtinėse Valstijose – rezultatas, kurį vargu ar kam nors pavyks pranokti. Beje, arčiausiai prie tokio populiarumo priartėjusią dainą irgi įrašė Mariah Carey – 2015-aisiais 14 savaičių pirmoje vietoje karaliavo jos hitas „We Belong Together“.

1996-aisiais visi 150 tūkstančių bilietų į tris jos pasirodymus didžiausiame Tokijo stadione buvo parduoti greičiau nei per valandą – taip buvo pagerintas grupės „The Rolling Stones“ rekordas. 2000-aisiais „World Music Awards“ ceremonijoje Mariah už daugiausia parduotų įrašų buvo paskelbta populiariausia tūkstantmečio atlikėja.

Mariah Carey

2002-aisiais dainininkė atliko JAV himną amerikietiškojo futbolo Supertaurės finale – daugiausiai žiūrovų sulaukiančioje JAV TV transliacijoje. Po metų televizijos kanalas MTV išrinko Mariah balsą geriausiu pasaulyje.

Vienas svarbių Mariah pasiekimų susijęs su Kalėdomis. 1994-aisiais šventinių dainų albumą išleidusi dainininkė jame įrašė kūrinį „All I Want For Christmas“, tapusį viena populiariausių visų laikų kalėdinių dainų. Vėliau šį kūrinį atliko Michaelas Buble, Demi Lovato, Ariana Grande ir daugybė kitų, pati Mariah prieš keletą metų įrašė naują dainos versiją su Justinu Bieberiu. Kasmet šis kūrinys, kurį Mariah mielai dainuoja šventiniuose koncertuose, vėl pakyla į populiariausiųjų sąrašus:

Keturiolika albumų įrašiusi Mariah Carey yra pasižymėjusi ir kine – vaidmenų filmuose skaičius artėja prie dešimties, už vieną jų dainininkė yra pelniusi Palm Springso kino festivalio Metų proveržio apdovanojimą.

Per ilgametę karjerą Mariah dainavo kūrinius, įkvėptus popmuzikos, r'n'b, hiphopo ir kitų žanrų. Jos svarbą muzikos pasaulyje yra taikliai apibūdinęs legendinis Stevie Wonderis, išskyręs Mariah kaip vieną įtakingiausių visų laikų vokalisčių, kartu su Aretha Franklin ir Whitney Houston: „Tai jos talento liudijimas. Jos balsas yra nuostabus“.

Dainininkės šlovė neblėsta ir šiandien. Pernai Mariah tapo pirmąja Vakarų atlikėja, surengusia net penkis iš eilės koncertus Kinijos stadionuose. 2015-ųjų rugpjūtį jos garbei atidengta žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje. Šįmet dainininkė išleido geriausių dainų albumą “#1 to Infinity“, kuriame įrašytos net 18 pirmąją JAV „topų“ vietą pasiekusių dainų. Šiuo rezultatu Mariah pralenkė visus solo atlikėjus ir nusileidžia tik legendinei grupei „The Beatles“.

Nuostabaus balso savininkė 2016-aisiais baigs didžiulės sėkmės sulaukusią pasirodymų seriją Las Vegase, o tada išvyks į koncertų turą „The Sweet, Sweet Fantasy Tour“, kurio metu pirmą sykį pasisveikins su Lietuvos publika.

„Mariah Carey – vienas svarbiausių visų laikų popmuzikos vardų. Didžiuojamės, kad turime galimybę jos koncertą pristatyti Lietuvoje. Neabejojame, kad tai bus nepamirštamas vakaras tūkstančiams jos gerbėjų, jau seniai svajojusių apie tokią galimybę“, - sako į Lietuvą dainininkę pakvietusio koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ atstovas Deividas Afarjanc.

Mariah Carey koncertą „Žalgirio“ arenoje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, Vilniuje surengsiantis šokių muzikos festivalį „Summerburst“ su Davidu Guetta ir Kygo, skandalingosios grupės „Slipknot“, retro muzikos žvaigždžių „Postmodern Jukebox“ ir „Palast Orchester“ koncertus, Kaune - metalo titanų „Iron Maiden“ ir popžvaigždės Janet Jackson pasaulinių gastrolių koncertus, visoje Lietuvoje – populiariausio Afrikos cirko „Mother Africa“ gastroles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (375)