Tuo tarpu lietuvių išmaniuosiuose telefonuose dažniausiai sukosi amerikiečių reperio Wiz Khalifa daina „See You Again“.

Nors „Spotify“ topuose karaliauja užsienio atlikėjai, per metus lietuviškos muzikos pasiekiamumas ir klausomumas šioje platformoje taip pat reikšmingai išaugo. Bendros oficialaus „Spotify“ partnerio Lietuvoje „Omnitel“ ir muzikos agentūros „BonOnBon“ iniciatyvos dėka „Spotify“ fonoteką papildė daugiau nei 100 lietuvių atlikėjų albumų.

Iki šiol „Spotify“ naudotojai iš Lietuvos galėjo matyti tik savo asmeninę klausomiausių kūrinių bei atlikėjų statistiką, o nuo šiol ją galės palyginti su tuo, kas klausomiausia visoje šalyje. Į Lietuvoje populiariausių atlikėjų TOP 5 taip pat pateko „The Weekend“, Calvin Harris, „Kygo“ ir grupė „Maroon 5“. Tuo metu už kūrinių topo viršūnėje atsidūrusios „Major Lazer“ dainos „Lean On“ rikiuojasi „OMI“ darbas „Cheerleader“, muzikos prodiuserio Mark Ronson daina „Uptown Funk“, „Kygo“ kūrinys „Firestone“ bei airių dainų kūrėjo „Hozier“ baladė „Take Me To Church“.

Iš albumų lietuvių ausims artimiausias „The Weekend“ studijinis darbas „Beauty Behind The Madness“. Jis tapo daugiausiai kartų „Spotify“ klausytu albumu ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

„Spotify“ populiarumas Lietuvoje įgauna pagreitį – žmonės savo išmaniuosiuose vis dažniau renkasi legalią, aukštos kokybės muziką be reklamų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)