Galingas balsas, užburiantis muzikalumas ir sceninė aistra – visa tai turi ši nesutramdoma britė, pasauline muzikos žvaigžde tapusi, kai dar buvo paauglė. Scenoje ji– daugiau nei pusę gyvenimo.

Kai 2003-aisiais Joss išleido debiutinį, kelių milijonų tiražu parduotą albumą „The Soul Sessions“, jai tebuvo šešiolika. Po metų išleistas antrasis albumas „Mind, Body And Soul“ pasiekė britų „topų“ viršūnę – Joss Stone tapo jauniausia atlikėja istorijoje, sulaukusia tokios sėkmės. Netrukus ji tapo ir jauniausia „Brit Awards“ apdovanojimo laimėtoja – septyniolikmetė buvo pripažinta geriausia britų atlikėja.

Nuo to laiko jos žinomumas tarp tikrųjų melomanų tik didėja. Dainininkės albumai parduoti daugiau nei 12 milijonų egzempliorių tiražu, keturi iš eilės jos diskai pasiekė perkamiausiųjų dešimtuką JAV. Atlikėjos kolekcijoje yra prestižinė „Grammy“ statulėlė ir daugybė kitų apdovanojimų.

Būdama trylikos, Joss Stone pateko į BBC televizijos talentų šou „Star For A Night“ ir jį laimėjo. Populiarius soulo žanro kūrinius dainavusi mergaitė patraukė įrašų prodiuserių dėmesį – netrukus ji buvo nuskraidinta į perklausą Niujorke, po kurios pasirašė sutartį su leidykla „S-Curve Records“.

Jau pirmasis Joss albumas „The Soul Sessions“ sužavėjo ir klausytojus, ir kitikus. Žiniasklaida negalėjo atsistebėti šešiolikmete, kuri taip giliai žavisi ankstesnių epochų soulo ir ritmenbliuzo muzika. Kūrinys „Super Duper Love“ tapo pirmuoju dideliu Joss Stone hitu:

Jaunutės atlikėjos gyvenime akimirksniu atsirado daugybė įspūdingų galimybių ir titulų. Ji koncertavo „Grammy“ ceremonijoje, tapo drabužių kompanijos „Gap“ reklamos veidu, dainavo su legendiniais Rodu Stewartu, Jamesu Brownu, Stevie Wonderiu ir bene žymiausiu džiazo pianistu Herbie Hancocku, o sulaukusi 18-os buvo išrinkta seksualiausia pasaulio vegetare (kartu su grupės „Coldplay“ vokalistu Chrisu Martinu).

2007-aisiais išleistas dainininkės albumas „Introducing Joss Stone“ pirmosios savaitės pardavimų rezultatais JAV pralenkė visus ankstesnius britų dainininkių darbus, tarp jų – ir Amy Winehouse įrašus. Joss Stone surengė keletą pasaulinių turų, pradėjo sėkmingą karjerą televizijoje ir kine – pavyzdžiui, nusifilmavo fantastiniame filme „Eragonas“ kartu su Jeremy Ironsu ir Johnu Malkovichiumi.

Svarbiu Joss karjeros epizodu tapo įspūdinga muzikos grupė „Superheavy“, debiutavusi 2011-aisiais. Į ją susibūrė penkios įžymybės – kartu su Joss Stone grupėje muzikavo „The Rolling Stones“ dainininkas Mickas Jaggeris, buvęs dueto „Eurythmics“ narys Dave'as Stewartas, indų kompozitorius A.R.Rahmanas ir regio atlikėjas, legendinio Bobo Marley sūnus Damienas Marley.

Pastaruosius keletą metų Joss Stone toliau vysto naujas muzikines idėjas. Po didelio populiarumo sulaukusio disko „The Soul Sessions vol. 2”, kuris tapo savotišku jos debiuto tęsiniu, 2015-aisiais dainininkė išleido septintąjį savo albumą „Water For Your Soul“, persmelktą regio, hiphopo, world ir r'n'b muzikos ritmais.

„Tai, ką dainuoju dabar, yra visų mano mėgstamų dalykų derinys. Mano bliuzinis balsas niekur nedingo, tiesiog dabar mano muzika turi daugiau spalvų“, - sako Joss Stone.

Hipiško charakterio dainininkė nesižavi turtais, nors vienu metu buvo vadinama viena turtingiausių jaunų britų moterų, į sceną dažnai eina basa ir nevengia įgyvendinti neįprastų sumanymų.

Didžiausias scenas užkariavusi mergina 2014-aisiais užsidegė originalia idėja. Ji pradėjo pasaulines gastroles „Total World Tour“, kurių metu tikisi apsilankyti visose pasaulio valstybėse.

Prie šalių, kurių melomanai jau mėgavosi Joss balsu ir muzika, 2016-ųjų vasarą prisijungs ir Lietuva – koncerte LDK valdovų rūmų kieme, kuris taps dovana kiekvienam gerą muziką įvertinti mokančiam klausytojui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)