„Seniai galvojau apie Kalėdoms skirtą dainą, kurią galėtumeme padainuoti, – pasakojo grupių „E.G.O.“ ir „HIT“ įkūrėjas ir prodiuseris Karolis Šliažas. – Ilgai rinkomės, kurią jau žinomą dainą galėtume atlikti, kol galiausiai pats sukūriau autorinę dainą pavadinimu „Kalėdos kartu“, o žodžiai gimė patys, nepastebėjome, kaip po truputi deliojant mintis, kartu sukūrėm labai šiltą ir prasmingą tekstą šiai dainai. Taip pat labai džiaugiuosi, jog jau ne pirmą kartą sėkmingai bendradarbiaujant su kinematografų Pauliu Joniku, turime labai gerą, tikras Kalėdas atspindintį video klipą.“

„Kalėdos, ko gero, vienintelė šventė kuomet užplūsta ypatingi jausmai. Ši šventė man asocijuojasi su šeima, gerais darbais, šurmuliu, bet nepaisant to, kiekvienais metais apima tikra kalėdine dvasia ir tuo metu būnu be galo laimingas“, – savo šventinias jausmais dalinasi grupės „E.G.O.“narys Povilas Žilionis.

Ką tik 20-tąjį gimtadienį atšventusiam grupės „E.G.O.“ nariui Mantui Sakalauskui Kalėdos asocijuojasi su tokiu metu laiku, kai svarbiausiu dalyku tampa buvimas su šeima bei artimiausiais draugais.

„Tai toks laikotarpis, kuomet nesinori galvoti apie rūpesčius ar problemas, o norisi dalintis gera nuotaika, bendrauti su mylimais žmonėmis ir tiesiog būti laimingam“, – sako Mantas.

Dar vienam grupės „E.G.O.“ nariui Mažvydui Raudoniui Kalėdos, o ypatingai Šv. Kūčios pirmiausia yra vienintelė ir tikra šeimos šventė, kuomet iš tolimiausių Lietuvos kampelių susirenka artimiausi giminaičiai ir džiaugiasi ne dovanomis, o tiesiog buvimu vienas su kitu.

„Nemanau, jog esu labai religingas krikščionis, tačiau būtent per Kalėdas mane išties paveikia tai, kas sakralu, bei suteikia šiam laikotarpiui gilesnę prasmę“, – savo samprotavimais dalinasi Mažvydas.

Pačiai jauniausiai grupės „HIT narei Gabijai Lokytei Kalėdos asocijuojasi su pačiu gražiausiu ir jaukiausiu laikotarpiu per visus metus: „Tai laikas, kuomet namuose kvepia cinamonu, karštu šokoladu ir mandarinais. Kalėdos priverčia mane neskubėti ir sustojus pasidžiaugti viskuo, ką turiu gyvenime.“

„Man asmeniškai, Kalėdos kelia smagius ir jaukius prisiminimus. Pamenu, dar vaikystėje Kūčių vakarą visi artimieji susirinkę pas senelius rengdavo įvairiausias dovanėles kitiems giminaičiams. Žinoma vėlų vakarą grįžus iš senelių sulaukdavome staigmenų iš „tikrojo“ Kalėdų senelio, – savo prisiminimais dalinasi grupės „HIT narė Vilma Vainauskaitė. – Smagiausia, jog dovanos nebūdavo įprastai padėtos po eglute – jas reikėdavo rasti, sekti užuominomis ir spręsti galvosūkius.“

Gerbianti švenčių tradicijas paskutinioji grupės „HIT narė Miglė Šidlauskaitė Kalėdų eglutę namuose su šeima pasipuošia jau pirmomis gruodžio dienomis: „Kūčių vakarą dažniausiai praleidžiame pas senelius. Ant stalo visada būna dvylika patiekalų, kuriuos būtina paragauti bent po kąsnelį. Po sočios vakarienės kimbame prie dovanų bei žiūrim Kalėdinius filmus“

Šį stebuklingą šventinį laikotarpį grupės „E.G.O.“. ir „HIT dovanoja Kalėdinės nuotaikos kupiną dainą, bei linki visiems pamiršti savo kasdienybės rūpesčius ar nemalonias akimirkas ir kartu su daina „Kaledos kartu“ pasinerti į stebuklingą švenčių laukimo laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)