Pavasarį 26-ąjį sykį vyksiantis džiazo festivalis šįkart bus itin dosnus vokalinės muzikos gerbėjams.

Kiek anksčiau paskelbta, kad į „Kaunas Jazz“ šįkart atvyks JAV „a capella“ genijai „Take 6” ir abiejose Atlanto pusėse sensacija tapusi dainininkė iš Izraelio Ester Rada.

Prie šių atlikėjų prisijungia „Grammy“ nominuota dainininkė Stacey Kent – pirmą kartą Lietuvoje dainuosiančios žvaigždės koncertas balandžio 28-ąją įvyks Raudondvario dvaro Menų inkubatoriuje.

„Tai ypatinga vieta, kurią jau esame išbandę su keliais „Kaunas Jazz“ koncertais. Džiaugiamės, kad pavyko susitarti su tokia ryškia džiazo žvaigžde dėl pasirodymo sąlyginai nedidelėje erdvėje – Stacey Kent pasirodymą galės pamatyti tik apie 500 žiūrovų. Paprastai jos koncertai rengiami kur kas didesnėse salėse“, - sako „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

Koncerte Stacey Kent atliks geriausius kūrinius iš per 25 karjeros metus sukaupto repertuaro, o taip pat pristatys naujausią savo albumą – lapkritį išleistą „Tenderly“, kuriame su garsiu gitaristu Roberto Menescaliu įrašė žinomus džiazo kūrinius.

Stacey Kent pasirodymas Lisabonoje – kūrinys „One Note Samba“:

JAV gimusi, Niujorke koledžą baigusi Stacey Kent savo namais pasirinko Europą – po mokslų persikraustė į Londoną, kur pradėjo karjerą koncertais populiarioje kavinėje „Cafe Boheme“ ir legendiniame Ronnie Scotto klube.

1995-aisiais ji sužavėjo kino žiūrovus – kai dainuodama pasirodė vienoje kino filmo „Ričardas III-asis“ (su Ianu McKellenu, Robertu Downey jaunesniuoju ir kitais garsiais aktoriais) scenoje. Po dvejų metų dainininkė išleido pirmąjį solinį albumą „Close Your Eyes“, kuriam pasirodžius jos karjera įsibėgėjo labai greitai.

Tūkstantmečių sandūroje Stacey net kelis sykius Britų džiazo apdovanojimų ceremonijoje buvo paskelbta geriausia džiazo vokaliste, o 2002-aisiais šį titulą pelnė ir BBC džiazo apdovanojimuose.

Kitaip nei dažno džiazo atlikėjo, Stacey populiarumas – užtikrintas ne tik tarp kritikų, bet ir tarp įrašus perkančių melomanų. Keletas iš eilės atlikėjos albumų tapo populiariausiais metų džiazo įrašais Didžiojoje Britanijoje. 2003-aisiais išleistas albumas „The Boy Next Door“ Prancūzijoje tapo „auksiniu“, o po ketverių metų pasirodęs „Breakfast On The Morning Tram“ - „platininiu“ (jis buvo nominuotas ir prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui geriausio vokalinio džiazo albumo kategorijoje).

Stacey kalba ir dainuoja trimis kalbomis – anglų, portugalų ir prancūzų. 2010-aisiais didelės sėkmės sulaukė prancūziškai įrašytas jos albumas „Raconte-moi...“, o metais anksčiau Prancūzijos kultūros ministrė dainininkę apdovanojo ordinu už nuopelnus menui.

Svarbų vaidmenį Stacey karjeroje atlieka du talentingi vyrai. Dar profesionalios karjeros pradžioje moteris susipažino su saksofonininku Jimu Tomlinsonu, su kuriuo netrukus susituokė. Stacey yra įrašiusi kūrinius keliuose vyro albumuose, jis yra nuolatinis jos koncertinės grupės narys.

Kitas svarbus bendražygis – japonų kilmės britas, pasaulinio garso rašytojas Kazuo Ishiguro, parašęs tekstus eilei Stacey kūrinių.

„Stacey dainavimas niekada neleidžia pamiršti, kad šios dainos – apie žmones. Dainų veikėjai taip stipriai atgyja per jos balsą, jog kartais turi sau priminti, kad muzikos įrašas neturi vaizdo“, - dainininkės talentą vaizdžiai apibūdina rašytojas.

Nuo klasikinio džiazo iki bosanovos ritmų – viena populiariausių šių laikų džiazo vokalisčių turi platų muzikinį arsenalą, kurį nepamirštamą balandžio 28-osios vakarą pirmą kartą atskleis „Kaunas Jazz“ publikai.

Stacey Kent ECHO džiazo apdovanojimų ceremonijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją