„Šią dainą sukūriau pati, ją įgyvendinti ir muziką sukurti padėjo puikus atlikėjas, muzikos autorius Justinas Stanislovaitis. Su šia daina noriu paminėti Lietuvos kariuomenės dieną. Skiriu dainą tiems, kurie prisiekė ginti mus – savo tėvynę. Jie pasiryžo už mūsų žemę ir šalį paaukoti savo gyvybes... Tai aš labai vertinu. Šiomis dienomis karo tema yra labai aktuali. Baisu pagalvoti, kas šiuo metu vyksta pasaulyje, baisu matyti paskutinių dienų įvykius Paryžiuje. Kol tai mūsų neliečia tiesiogiai, atrodo viskas taip toli. Man karo tema visada buvo artima, lyg būčiau jį išgyvenusi praeitame gyvenime. O dabar turiu vyrą karininką... Turbūt tai ir įkvepia kurti tokias dainas“, – sako Jovita.

Moteris džiaugiasi, kad pristačiusi pirmąją dainą „Miško žmogui“ iš artimųjų ir bičiulių išgirdo daug puikių atsiliepimų: „Visiems labai patiko. Ir artimieji, ir draugai man sakė, kad ši tema man labai tinka, ragino nesustoti ir kurti toliau. Tai mane įkvėpė judėti toliau, žvelgti į muziką giliau“.

Su muzika koja kojon Jovita žengia nuo mažų dienų. Muzikinio teatro studijas baigusi, prieš kelerius metus save nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir muzikiniame projekte „Lietuvos balsas“ išbandžiusi dainininkė nesistengia prisirišti prie vieno muzikinio stiliaus, nebijo pasiduoti bandymams ir kūrybinėms paieškoms. Ji sako, kad kurdama mažai galvoja apie muzikos stilių, tiesiog girdi muziką mintyse ir bando ją realizuoti. „Tai mano ne pirma ir ne paskutinė daina, kitais metais planuoju išleisti albumą. Naujų dainų iki to dar tikrai išgirsite. Nebus jos visos tik apie kariuomenę, išgirsite ir apie gamtą, meilę, žmogų“, – savo idėjomis bei planais dalijasi muzikantė, kūryboje nevengianti ir mistinio skambesio.

Kodėl nenori eiti lengviausiu keliu ir tiesiog dainuoti gerbėjų širdis jau užkariavusių žinomų dainininkų koverių ar prisijungti prie kokios nors populiarios merginų grupės?

„Esu pagalvojus apie tą „lengviausią kelią“, bet mėgstu eksperimentuoti, ir noriu didžiuotis pelnytais pasiekimais. Noriu, kad mane matytų tokią, kokia esu. Žinoma, vadinamasis „lengviausias kelias“ irgi yra tam tikras eksperimentas. Gal vieną dieną atsitiks taip, kad išbandysiu ir jį. Bet kol kas noriu daryti tą, kas man mieliausia širdžiai ir labai tikiuosi mano muzika pasieks ir klausytojų širdis“, – pristatydama naujausią kūrinį šypsosi Jovita.

Išgirskite ir įvertinkite dainą „Kol saulė švies“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)