Lapkričio 19–tą dieną prasidėsiančiame renginyje dešimtys dainininkų iš kelių žemynų grumsis ne tik dėl „Grand Prix“, 2000 eurų piniginio prizo ir Elvyros Monginienės autorinio papuošalo, bet ir dėl penkių nominacijų bei kelių specialių apdovanojimų.

Pavyzdžiui, menininkė Jūratė Rekevičiūtė savąją dovaną įteiks stilingiausiam konkurso dalyviui. Daug publikos ir komisijos dėmesio sulauksiantis atlikėjas pasipuoš prabangiais kailiniais. Bene vertingiausias „Kaunas talent“ prizas – ypatingai brangus mikrofonas.

Kas taps jo savininku, lems konkurso direktorės Onutės Žukienės žodis.

Nors, pasak A. Tomkevičiūtės, įprastai konkursuose jai laimėti materialius daiktus nėra svarbu, šįsyk konkursantų laukiančios dovanos yra tikrai viliojančios. Atlikėja neslepia – tam, kad ji būtų laikoma viena rimčiausių pretendenčių į nominacijas, jai reikės gerokai pasistengti.

„Nes vertinti dalyvių atvyks komisijos nariai iš tų šalių, kuriose jau esu laimėjusi apdovanojimus. Todėl turiu nesikartoti, būti kitokia“, - sakė atlikėja.

Ji, kaip ir kiti, pretenduojantieji į „Kaunas talent“ apdovanojimus, turės sudanuoti tris dainas – vieną gimtąja kalba, o dvi – užsienio. Nors įprastai tarptautiniuose konkursuose besivaržantys dainininkai stengiasi pasirinkti kuo žinomesnius kūrinius ir jų metu atskleisti savąsias galimybes, A. Tomkevičiūtė nusprendė žengti gana rizikingą žingsnį – ji dainuos savos kūrybos dainą „Yolo“. Antruoju užsienietišku kūriniu taps Withney Houston daina „The Greatest love of all“.

„Aš niekada anksčiau nebuvau dalyvavusi jokiame tarptautiniame konkurse užsienyje. Kadangi mano kolegės skynė laurus svetimose šalyse, užsimaniau ir aš! Taigi, į Maltą važiavau savo iniciatyva, mane lydėjo sesuo su vyru. Kadangi konkursas vyko balandžio pabaigoje – tai buvo kaip ir gimtadienio dovana, - pasakojo A. Tomkevičiūtė, - Važiavau be išankstinių nuosatų, nežinojau kas manęs laukia. Net nenumaniau kokias dainas pasirinkti ir atlikti, tačiau nusprendžiau pirmenybę teikti toms, kurias puikiai moku. Taigi, mano pasirinkimas buvo įvertintas pirmąja vieta, sulaukiau iš komisijos narių komplimentų už techniškai tvarkingą vokalą, sceniškumą. Gavau kvietimus į tarptautinius konkursus Rumunijoje bei Bulgarijoje“.

„Eurotalent 2015“ Italijoje A. Tomkevičiūtė laimėjo antrąją vietą, o tarptautiniame dainininkų festivalyje „Eurostars“ Maltoje – pirmąją.
Lapkričio 19 - 23 dieną Kaune vyks vienas stipriausių Europoje vaikų ir jaunimo dainų konkursų „Kaunas talent“. Jame dėl pagrindinių apdovonojimų varžysis apie šimtą solistų bei grupių.

Penkioliktą kartą rengiamo konkurso atidarymas vyks VDU Didžiojoje salėje. Ta proga bus pristatyti ne tik konkursantai bei vertinimo komisija, bet ir tapytojos Simonos Juškevičiūtės darbų paroda.
Nuo lapkričio 20 – osios tris dienas dainorėlių balsai skambės Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmuose bei „Žalgirio“ arenos amfiteatre.

Šių metų naujovė – Miko Vaitkevičiaus prizas. Jis atiteks asmeniui, geriausiai atlikusiam pasirinkto šviesaus atminimo atlikėjo ar kūrėjo dainą.

Baigiamasis koncertas ir nugalėtojų apdovanojimas numatytas „Žalgirio“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją