Dviejų legendų pasirodymas taps puikia dovana ne tik dailiosios lyties atstovėms, bet ir visiems muzikos gerbėjams, nes galimybė viename koncerte išgirsti visą puokštę gerai žinomų super hitų pasitaiko ne taip ir dažnai. Su „Smokie“ ir „Boney M“ dainomis išaugo kelios klausytojų kartos, o jų muzika iki šiol geidžiama kone kiekvienos diskotekos šokių aikštelėje.

Koncertų metu skambės visiems puikiai žinomi „Smokie“ hitai – „Living Next Door to Alice“, „Needless and Pins“, „Mexican Girl“, „Oh Carol“, „I‘ll Meet You at Midnight“, „Don't Play Your Rock 'N Roll to Me“ bei kitos dainos iš Chriso Normano repertuaro, tuo tarpu „Boney M“ ir Maizie Williams dovanos publikai „Sunny“, „Rasputin“, „Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday”, „Daddy Cool“, „Rivers of Babylon“ ir kitus populiariausius savo kūrinius.

Chrisas Normanas (tikras vardas Christopher Ward Norman) gimė 1950 m. Jungtinės Karalystės Jorkšyro grafystėje, artistų šeimoje. Būdamas dvylikos jis įstojo į Bradfordo berniukų mokyklą, kur sutiko savo bendražygius – būsimus „Smokie” narius Alaną Silsoną ir Terry Uttley.

Pirmųjų grupės pavadinimų buvo daug ir įvairių, tačiau tikroji kūrybinė sėkmė atėjo 1975 m., kai buvo išleistas ilgai brandintas debiutinis grupės „Smokie” albumas „Pass It Around”, sukurtas kartu su garsiais to meto prodiuseriais ir dainų autoriais – Nicky Chinnu ir Mike’u Chapmanu. 1978 m. galima drąsiai vadinti „Smokie” aukso amžiumi – buvo išleistas albumas „The Montreaux Album”, sulaukęs aukščiausių kritikų vertinimų, o Chriso Normano ir Suzie Quatro dueto daina „Stumblin’ in” pateko į amerikietiškojo „Billboard” TOP-10 pozicijas.

Nors 1986 m. Chrisas Normanas paliko „Smokie” ir pradėjo solinę karjerą, jo diskografija išties įspūdinga – išleista virš 50 singlų ir daugiau kaip 30 albumų, pasaulyje parduota daugiau kaip 30 milijonų įrašų. Naujausias dainininko darbas – studijinis albumas „Crossover“ – pasirodė 2015 m. rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)