„Konkursas turi istoriją. Ją tikrai žinau. Todėl žinau ir tai, kad scenoje pasirodys labai rimti konkurentai. Į „Kaunas talent“ nemokantys dainuoti neatvažiuoja“, - su šypsena sakė N. Šiaudikytė.

Atlikėja savo suprantanti, jog naivu būtų tikėtis komisiją pavergti vien balsu. Įprastai vertinama viskas – atlikimas, elgesys, išvaizda. Todėl N. Šiaudikytės užduotis – būti įvairiapusiai bei žaviai.

„Ir noras konkurso dieną atsikelti iš lovos ta koja, kuria reikia! Juk būna, kad suklumpi tik todėl, kad tai – ne tavo laikas...“, - sakė atlikėja.

Ji tvirtino ne sykį stebėjusi repeticijas ir girdėjusi, kad konkurentas nesudainuoja taip, kaip derėtų. Tačiau atsistojęs ant scenos prieš publiką ir komisiją jis ima ir sužiba.

„Visuose konkursuose dalyvauju norėdama tobulėti. Tobulėjimas – tai emocijų kontrolė. Pasirodymai užaugina tvirtą odą ir šarvus. Ne kartą esu patyrusi pralaimėjimo kartėlį. Bet išmokęs valdyti jausmus tuo metu, gali tvirčiau jaustis ir kasdienybėje“, - patikino N. Šiaudikytė, įsitikinusi, kad būtent išugdyta savitvarda padėjo jai pasiekti pergalių tarptautiniuose konkursuose.

Kokias tris dainas atliks „Kaunas talent“ konkurse N. Šiaudikytė kol kas neatskleidžia.

Tarptautinis jaunųjų talentų konkursas „Kaunas talent“ šįmet vyks penkioliktą kartą. Jame varžysis solistai ir vokalinės grupės iš viso pasaulio. Registracija į konkursą tęsiasi iki lapkričio 10 d., tačiau jau dabar norą dalyvauti jame yra pareiškę apie 100 atlikėjų.
Konkursas, rengiamas lapkričio 19 – 23 d., vyks trimis turais. Dalyviai jų metu turės atlikti vieną dainą gimtąja ir dvi – bet kokia pasirinkta užsienio kalba.

Iš viso pretenduojantieji į pagrindinius „Kaunas talent“ apdovanojimus bus suskirstyti į penkias grupes. N. Šiaudikytė, „Lietuvos balso“ dalyvė Aistė Tomkevičiūtė, Gintarė Korsakaitė ir Agnė Michalenkovaitė varžysis vyriausiųjų – nuo 19 iki 30 metų – kategorijoje.

„Konkursas yra įsitvirtinęs prestižinių dainavimo renginių sąraše ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Iš skirtųjų jaunimui jis yra bene ryškiausias“, - patikino „Kaunas talent“ rengėja, Kauno vaikų ir moksleivių rūmų vadovė Onutė Žukienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)