„Perfetto World Tour“ prasidėjo rugsėjį grandioziniu koncertu Italijos mieste Rimini. Iki šiol Eros Ramazzotti aplankė Vokietiją, Slovėniją, Čekiją, Slovakiją ir Šveicariją. Kelyje Eros Ramazzotti bus ilgiau nei metus – jau suplanuota 62 koncertai kone visose Europos šalyse, vėliau turas persikels už Atlanto.

„Perfetto“ koncertuose, kurie tęsiasi beveik 2,5 valandos, Eros Ramazzotti atlieka 27 dainas, apimančias visus jo karjeros etapus. Kartu su naujomis dainomis, pasirodymuose skamba ir puikiai žinomi dainininko kūriniai kaip „Cose Della Vita“, „Un‘emozione per sempre“, „I Belong to You (Il Ritmo della Passione)“, pirmieji atlikėjo hitai „Terra promessa“ ir „Una storia importante“, koncertą užbaigiantis „Più bella cosa“ bei daugelis kitų. Su dainininkui ant scenos pasirodo aštuoni muzikantai ir dvi žavios, talentingos italų vokalistės.

Eros Ramazzotti koncertuose apstu kontrastingų elementų. Scena čia – griežtų geometrinių formų ir konservatyvi, be kone privalomu dabar tapusiu podiumo į publiką. Dainininkas rengiasi monochrominių spalvų drabužiais, tačiau santūri išvaizda apgaulinga – kaip visada, jis itin šiltai bendrauja su publika, o griežtas scenos formas ištirpdo šiltas šviesų šou ir 3D projekcijos, suteikiančios dainoms papildomų prasmių ir gelmės.

Anot koncertu susižavėjusių Italijos muzikos kritikų, keturių dalių Eros Ramazzotti šou yra visa apimanti vaivorykštė, kurioje viena spalva yra ryškesnė už kitą. Visa tai išvysime ir Vilniuje – atlikėjas atvažiuoja su visa koncertine įranga.

„Kai studijoje vyksta paskutiniai albumo kūrybos darbai, uždedame paskutinius štrichus ir akcentus, tuomet sakau „tobula“. Per dieną tai skamba apie dvidešimt kartų“, – pasakojo atlikėjas albumo pavadinimo atsiradimo istoriją. Pavasarį išleistas „Perfetto“ (liet. – „Tobula“) Italijoje tapo platininiu, Austrijoje, Belgijoje ir Šveicarijoje – auksiniu.

Kurdamas albumus, Eros Ramazzotti visada mėgo dirbti su žymiais, daug patirties turinčiais muzikantais. Įrašinėdamas „Perfetto“, Eros Ramazzoti apkeliavo kelias pasaulio studijas ir į pagalbą pasitelkė tokius grandus kaip būgnininką Vinnie Colaiuta ir gitaristą Michaelą Landau. Pastarojo vardą galima išvysti ant „Pink Floyd“, Madonnos ar Miles Davis albumų, o V. Colaiuta muzikavo su Stingu, Franku Zappa ir Herbie Hancocku.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)