Japonai šiam koncertui turėjo galimybę patys pasirinkti norimą groti lietuvišką kūrinį ir juos labiausiai sužavėjo patiems lietuviams mažai žinoma liaudies daina „Oi tu, bijūn, bijūnėli“.

„Žinoma, nesupratome nė žodžio iš šios dainos, bet mums ypač patiko muzika ir užburianti melodija, klausant jos Youtube. Tik čia atvykę sužinojome, kad tai tiesiog daina apie lietuviško darželio gėlę,“ – pasakoja japonų akordeonistas Taca. Koncerto metu atlikėjų trio kartu taip pat atliks japonų liaudies lopšinę ir tango interpretacijas.

„Esu grojęs Japonijoje, tad džiaugiuosi, kad ši koloboracija vėl leidžia grįžti prie šios kultūros. Vis gi, tai bus pirmas kartas grojant su japonų atlikėjais ir geriausia šios nekasdienės partnerystės dalis yra ta, jog viskas vyksta čia ir dabar – turime daug erdvės spontaniškumui ir improvizacijai,“ – pasakoja Martynas Levickis, šiandien susitikęs bendrai repeticijai su japonų akordeonistų duetu Taca ir Aco.

Koncerto svečiai – Taca ir Aco – vieni žinomiausių Japonijos akordeono meistrų. Skirtinga muzikinė patirtis ir vyriška bei moteriška muzikos interpretacija susilieja į įtraukiančią sintezę. Vieno iš dueto narių – Taca – kūrybiniai ieškojimai yra įkvėpti tango kompozicijų, japonų ir brazilų muzikos. Talentingasis atlikėjas klasikinio ir džiazo akordeono žinias gilino Italijos universitete ir šiuo metu toliau kuria Prancūzijoje. Muzikantė Aco ne tik groja akordeonu, bet ir dainuoja – tai galės išgirsti ir koncerto žiūrovai.

Martynas Levickis puikiai pažįstamas Lietuvos publikai – eksperimentuoti nebijantis charizmatiškas akordeonistas kaskart stebina abejingų nepaliekančiais kokybiškais pasirodymais. Šį kartą jis publiką žavės ne tik gerai žinomais klasikiniais kūriniais, bet ir savo kūrybos melodijomis, iš kūrių viena – „Vilniaus sirenos“ – dedikuota specialiai Vilniui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)