„Lizdo“ renginių organizatoriai sako, jog intriguojantys, o kartais ir nesuprantami atlikėjų norai bei įgeidžiai – įprastas reiškinys. Štai penktadienį prieš grupę „Garbanotas bosistas“ baro scenoje pasirodysiantis atlikėjas „Chung Kran“, taip pat turėjo neįprastą prašymą: tam, kad įgyvendintų savo pasirodymo sumanymą, atlikėjui prireikė atgalinę grojimo funkciją turinčio patefono.

„Chung Kran“ – tai iš būgnininko į psichodelinės elektronikos atlikėją atvirtęs lietuvis Mantas. Kiek postmodernistiškai skambantis vaikino slapyvardis puikiai atspindi ir jo kuriamą muziką, kurioje susijungia kompiuterio šaltumas su žmoniška ironija, elektroninės muzikos rimtumas su šilta Manto šypsena. Ir vis dėlto, kodėl šiam vaikinui prireikė „atvirkščio“ patefono?

Paslaptis bus atskleista tik tiems, kurie penktadienio nuspręs paviešėti „Lizde“.

Beje, po neo-kraut-psichodelinio roko grupės ir eksperimentinės elektronikos atlikėjo „Chung Kran“ pasirodymų įsijausti į savaitgalio ritmus padės lengvabūdiški šokiai. Organiztariai išduoda – vakarėlį pratęs Lietuvos elektroninėje scenoje puikiai žinomas didžėjus ir radijo laidos vedėjas Pakas.

Populiarus regio dainininkas El Fata London pagaliau atvyksta į Lietuvą

Savaitgalis, kaip žinia, penktadieniu nesibaigia – teigiamas vibracijas šį šeštadienį Kauno centre skleis svečias iš Didžiosios Britanijos El Fata London. „Lizde“ pasirodysiantis El Fata yra kilęs iš Nigerijos, bet, prasidėjus pilietiniam karui, persikėlė gyventi į Didžiąją Britaniją. Tiesa, dainininko karjerą El Fata pradėjo dar gimtinėje: paauglystėje atradęs regio muziką jis nusprendė dainuoti, o po kurio laiko subūrė grupę The Living Spirit Band, kuri sulaukė išties didelio populiarumo.

Dabar El Fata London – puikiai žinomas dainininkas, kurio jamaikietiškais ritmais nepaliauja mėgautis regio gerbėjų minia.

Šio ypatingo svečio užkurtą vakarėlį tęsia dar vienas gyvo garso pasirodymas: Ijo – klaipėdietis, nuo 1995 metų kuriantis tiek drum&bass, tiek IDM ir ambient stiliaus muziką bei ją atliekantis svarbiausiuose Lietuvos elektroninės muzikos festivaliuose bei audiovizualiniuose projektuose. Kaip sako Ijo ne kartą girdėjusieji – jo muzika yra kažkas ypatingo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją