VAULTS - One Last Night (Fifty Shades of Grey)

„Šios grupės šūvis į aukščiausią lygą - mėnesių klausimas. Panašiai prieš porą metų atsitiko su „Lofte“ koncertavusia Ellie Goulding. Šiandien jos nebeįperka jokios arenos ar festivaliai Baltijos šalyse“, - sako „Vaults“ į „Sol Live“ seriją „Lofte“ pakvietęs muzikantas Victoras Diawara.

Kelias į šlovę: „London Grammar“ ir „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“

Viliojančiai romantiškas electro-pop trio iš Londono gerbėjus vieną po kito pradėjo rinkti internete dar 2013 m. Koncertuoti „Vaults“ pradėjo iškart apšildydami tokias žvaigždės kaip Paolo Nutini ir „London Grammar“.

Negana to, praėjusiais metais grupė surengė savo solinį turą Didžiojoje Britanijoje, į kurio koncertus buvo išparduoti visi bilietai.

Antras signalas apie „Vaults“ kilimą - kūrinys „One Last Night“, kuris sėkmingai papildė garsiojo filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ garso takelį. Taip grupė atsirado šalia tokiu vardų kaip Beyonce, The Weeknd, Sia ir ta pati Ellie Goulding.

Pagrindine filmo daina tapęs singlas „One Last Night“ greitai tapo itin populiarus, todėl netrukus grupė maksimaliai praplėtė savo gerbėjų ratą.

Šlovės pasekmės: lyginimas su „Florence & The Machine“ ir „Coda“ agentūra

Iš tiesų, kartais sėkmė po vieną nevaikšto. „Vaults“ netruko pastebėti viena įtakingiausių muzikos agentūrų „Coda“, o tai reiškia, jog į tave bus investuota, turai suorganizuoti, suksiesi tarp geriausiųjų.

Su „Coda“ dirba daugybė šiandien aktyviai koncertuojančių grupių: nuo senbuvių „Faithless“ iki šių dienų žvaigždžių kaip FKA Twigs, Disclosure, „Years & Years“. Taip pat kiek anksčiau „Coda“ priklausė iš ten privalėjęs pasitraukti lietuvis Ten Walls.

Žinoma, atsidūrus kritikų, gerbėjų ir žiniasklaidos akiratyje - „Vaults“ tapo sunku išvengti lyginimų su kitomis žvaigždėmis. Nuo pirmųjų pasirodymų viešumoje „Vaults“ dėl savo skambesio ir vokalistės balso buvo sugiminiuoti su „Florence & The Machine“.

„Ir tai nėra klaidinga“, - sako V. Diawara, „Abiejų grupių vokalistės – įsimintinų balsų savininkės, žavinčios švariu skambesiu“.

Dar viena šios grupės stiprybė - kiekvieną kartą būdami ant scenos jie kuria pasirodymą-spektaklį. Grupės vokalistė Blythe vizualiąją estetiką jungia su muzika, taip išnešdama fantaziją į kitas plotmes. Ant scenos ji tyčia renkasi dramatiškus kostiumus, o grupės klipai internete – tai 3 minučių filmai ir tikri saldainiai akims.

VAULTS gyvai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)