Sostinės dienasrengiančių „Vilniaus festivalių“ vadovas Remigijus Merkelys sako, kad ši pagrindinė ir didžiausia miesto šventė – ne tik skambančio Vilniaus sugrįžimas po tylesnių vasaros mėnesių, ne tik kūrybinio metų derliaus pristatymas, bet ir kartu naujojo kultūrinio sezono, kuris prasideda rudenį, šauklys: „Pirmąjį rugsėjo savaitgalį vykstančios „Sostinės dienos“ – tai energinga, pozityvi, emocionali ir visiems prieinama bei naują kultūrinį sezoną skelbianti fiesta“.

Pagrindinė„Sostinės dienų“ susitikimo vieta – „dūzgiantis” Gedimino prospektas – tradiciškai suskirstytas į tematiškai atskiras erdves. „Menų ir muzikos gatvė“ kviečia į garsių atlikėjų koncertus, profesionalių menininkų autorinių darbų ekspozicijas. Trijose muzikinėse scenose pasirodys Lietuvos pop, džiazo, roko, klasikos, dainuojamosios poezijos ir alternatyvių grupių muzikantai, solistai bei choristai. Jų gretas šiemet papildė įvairių stilių šokių pasirodymai bei rudens, žiemos sezono madų pristatymai.

Kulinarinėmis gėrybėmis nuklotas „Gardžių lauktuvių kelias“ gundo paskanauti gardėsių, kurių tarpe vietoje rūkoma mėsa ir žuvis, naminiai sūriai, ledai ar rankų darbo ledinukai. Ypatinga naujiena gurmanams –sraigės ir jų patiekalai.

„Knygų alėjoje“ naujausius leidinius pristato beveik pusšimtis leidyklų, tad skaitytojai galės jų įsigyti su didžiausiomis nuolaidomis ir dar pasidovanoti autorių autografą.
Gedimino prospektas prie Lukiškių aikštės laukoia vaikų, jaunimo ir šeimų dėmesio. Pirmą kartą čia galima ne tik pasigrožėti didžiaisiais oro balionais, bet ir jais pakilus į 30-ies metrų aukštį žvilgterėti į Vilnių iš paukščio skrydžio.

Svarbiausia “Dūzgiančio prospekto” naujiena – pačioje V. Kudirkos aikštėje įikūręs „Dizaino skveras“, kuriame susipažinsite su ryškiausių ir naujų, sparčiai populiarėjančių lietuvių drabužių dizainerių, juvelyrų, aksesuarų kūrėjų rankų darbo kūriniais ir galėsite atnaujinti savo drabužinę, interjerą ar papuošalų dėžutę.

Vakarosiantiems didžiuosiuose Katedros koncertuose organizatoriai pataria įsimesti šiltesnį rūbą, bet jei pamiršite ar nespėsite to padaryti, jus sušildys kokybiška, gera gyvo garso muzika ir pasaulinio garso atlikėjai „When Saints Go Machine“ (Danija), „Kraak & Smaak“ (Nyderlandai) ir lietuvių scenos žvaigždės Leon Somov & Jazzu, Alina Orlova, grupė „Garbanotas bosistas“, pristatysianti dainas iš savo naujausių albumų „Istorijos“, „88“ ir „Above us“ („Virš mūsų“).

Gerą naujieną „Sostinės dienos“ paruošė ir krepšinio aistruoliams – visi koncertų laikai yra suderinti taip, kad sporto gerbėjai spėtų pamatyti Europos vyrų krepšinio čempionato varžybas.
„Sostinės dienos 2015“ taip pat kviečia ir į kitus įdomius renginius Bernardinų sode, Valdovų rūmuose, Verkių parko teritorijoje.Šventėje tradiciškai bus pristatyta vienuoliktoji respublikinė neįgaliųjų darbų paroda, mugė ir koncertas „Tau, Vilniau“.

Visi „Sostinės dienų 2015“ renginiai nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)