Los Andželo gitarų kvarteto vizitas į Lietuvą – išskirtinis įvykis ne tik visiems klasikinės gitaros gerbėjams ir melomanams, bet ir patiems koncerto organizatoriams: „Būtent šio ansamblio įrašais susižavėję prieš 11 metų subūrėme Baltijos gitarų kvartetą. Džiugu, kad savo kūrybos pradžios įkvėpėjus šiandien galime pakviesti kaip kolegas koncertuoti Lietuvoje“, – sako Baltijos gitarų kvarteto narys Saulius Lipčius.

Daugiau kaip tris dešimtmečius aktyviai koncertuojantis Los Andželo gitarų kvartetas laikomas garsiausiu klasikinės gitaros kvartetu, į kurį lygiuojasi kiti klasikinės gitaros atstovai visame pasaulyje. Šio kvarteto atliekami muzikos šedevrai įgauna naują skambesį, o šiuolaikinės muzikos interpretacijos scenoje tampa pavyzdžiu.

Iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykstančio kvarteto koncertų programose skamba Lotynų Amerikos, Afrikos, Tolimųjų Rytų, Airijos ir Amerikos klasika vadinamos muzikos garsai. Los Andželo gitarų kvartetas visame pasaulyje vertinamas dėl savo kūrybingumo, aukščiausios garso ir muzikavimo kokybės, neįtikėtinos technikos, repertuaro originalumo, profesionalių aranžuočių, kūrybos, charizmatiškumo bei išpuoselėto virtuoziško grojimo.

Baltijos gitarų kvarteto narys Chris Ruebens sako, kad apie Los Andželo gitarų kvarteto koncertą Lietuvoje jie svajojo jau kurį laiką, tačiau tik praėjusiais metais pasitaikė puiki proga pradėti apie tai kalbą: „Po mūsų koncerto Vokietijoje Williamas Kanengiseris iš šio Los Andželo gitarų kvarteto mūsų teiravosi, ar nenorėtume surengti koncertų Jungtinėse Amerikos Valstijose, o juokaudamas dar pridūrė, kad gal ir nebūtinai reikėtų – juk tai būtų didelė konkurencija jų kvartetui. Sulaukę tokio įvertinimo iš žymiųjų užjūrio kolegų, pradėjome juos kalbinti atvykti į Lietuvą.“

2015 m. pradžioje Los Andželo gitarų kvartetas išleido albumą „New Renaissance“. Kvartetui sėkmę atnešė ne tik 2005 m. išleista plokštelė „Guitar Heroes“, bet ir „Grammy“ apdovanojimui nominuotas albumas „LAGQ-Latin“ bei dar vienas Lotynų Amerikos muzikai skirtas darbas „LAGQ: BRAZIL“ (kartu su vokaliste Luciana Souza). Kvarteto atliktų koncertų įrašai (Rodrigo – „Concierto Andaluz“ ir Sergio Assad – „Interchange“) užkopė į labiausiai klausomų įrašų sąrašo viršūnes. Pastarasis koncerto įrašas nominuotas Lotynų Amerikos „Grammy“ apdovanojimuose. 2012 m. kvartetas išleido koncerto vaizdo įrašą „The Ingenious Gentleman: Don Quixote“.

Vieninteliame koncerte Lietuvoje gruodžio 15 d. klausytojai išgirs gitaros virtuozų atliekamus kūrinius iš naujausio albumo „New Renaissance“, taip pat skambės „Grammy“ apdovanojimą muzikantams pelniusioje kompaktinėje plokštelėje įrašyti kūriniai bei ištraukos iš Čaikovskio „Spragtuko“ .
Apie Baltijos gitarų kvartetą

Jaunų ir talentingų klasikinės gitaros atlikėjų iniciatyva 2004 m. susibūręs Baltijos gitarų kvartetas yra garsiausias tokios sudėties ir muzikavimo žanro ansamblis Baltijos šalyse. Dabartinės sudėties kvartetas susiformavo 2008 m., kai prie Zigmo Čepulėno, Sergėjaus Krinicino ir Sauliaus S. Lipčiaus prisijungė belgas Chrisas Ruebensas. Gitaristai yra koncertavę įvairiuose festivaliuose, prestižinėse koncertų salėse daugiau nei dvidešimtyje Europos ir Azijos šalių. Muzikantai groja specialiai kvartetui pagamintomis žymiojo ispanų meistro Manuel Contreras gitaromis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)