Sportavo ir lavino protą

Šiemet prie jau įprastų „Šiaulių naktų“ tematinių erdvių prisijungė taip vadinama Švaros ir šviečiančio kamuolio zona, kurioje visą naktį vyko naktinio tinklinio varžybos, veikė skirtingos pirtys. Nuotykių parke įvyko šeimų laipiojimo medžių trasomis turnyro finalas, kurio laimėtojai apdovanoti pagrindinėje scenoje. Kūno dizaino studija visus norinčius ir galinčius kvietė rungtis pilvo preso varžybose. Tai pat vyko naktinės „FOTO 202“ orientavimosi varžybos, bei įvairios kitos sporto rungtys.

Tuo tarpu Šiaulių amfiteatre vyko bene didžiausias mieste protų mūšis. Čia pat įkurta ir kilnojama biblioteka, kurios projektą sukūrė vienas žymiausių Lietuvoje interjero dizainerių Tomas Jasiulis. Šis objektas atlieka svarbią socialinę funkciją – kaip laisvanoriškas knygų keitimosi punktas bet kokiu paros metu ir kultūringo bendravimo bei poilsio zona, ko ligšiol ir siekia „Šiaulių naktys“.

Menai ir muzika

Iki vėlaus vakaro veikė miesto muziejai ir galerijos. Šiaulių universiteto Dailės galerijoje į kino programą kvietė trumpametražių animacinių filmų festivalis. Muzikinėse „Šiaulių naktų 2015“ scenose vyko „Šiauliai JAZZ“ bei bardų muzikos festivaliai. Mieste pristatyta daugelis meno instaliacijų ir projektų, tarp kurių ir dizainerio Dariaus Linkevičiaus meninė akcija „Dešra“, neatpažįstamai pakeitusi Centukų fontaną. Mieste vyko ir naktinės fotosesijos, kino peržiūros. „Wãpsva | LT dizaino namai“ pakvietė miestiečius į dizaino naktį, kurioje buvo galima ne tik įsigyti lietuvių dizainerių darbų, bet ir apžiūrėti parodą, pabendrauti su svečiais iš Lietuvos dizainerių sąjungos.

Šeštadienį – dar daugiau renginių

Šeštadienio naktį organizatoriai žada ne mažiau karštą ir kupiną įspūdžių, o šventiniai renginiai vyks jau ir dieną. Festivalio metu į dangų paleista 1000 drugelių. Iš karto po to toliau tęsėsi penktadienį prasidėjęs bardų festivalis.

Pagrindinėje „Šiauliai JAZZ“ scenoje pasirodys džiazo atlikėjai – „Children of Emotion“ (Danija), Marco Badiny (Italija), Dandelion Wine (Latvija), taip pat Naisių teatro aktoriai bei Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos orkestras.

Gaidžio laikrodžio aikštėje vyks saldainių fabriko „Rūta“ paruošti performansai. Kaip ir pirmąjį šventės vakarą skaniausiais Šiauliuose blyneliais vaišins bočiai. Prie kaštonų alėjos vyks „KASP Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės karių pasirodymas“, gros legendinis DJ Senis, o Šokių studija „Salida“ kvies į naktinius šokius.

Abi naktis miesto kavinės ir restoranai lankytojams paruošė specialius meniu bei taiko šventines nuolaidas. Ir tai dar ne viskas, kas laukia antrąjį „Šiaulių naktų 2015“ vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)