Menų fabrike ir jo teritorijoje prasidėję koncertai, aplink besibūriuojantis jaunimas papiktino aplinkinius gyventojus. Policija sulaukė kelių dešimčių skundų dėl keliamo triukšmo.

Netrukus festivalio teritorijoje pasirodė apie dvidešimt uniformuotų pareigūnų, kurie pareiškė nutraukiantys renginį, o festivalio organizatoriams pasiūlė vykti į komisariatą dėl to, kad neturi reikiamų leidimų rengti šį renginį.

Tačiau viena iš festivalio atstovių Živilė Diawara naujienų portalui DELFI pasakojo, kad organizatoriai iš Vilniaus savivaldybės gavo visus reikiamus leidimus.

"Kadangi festivalis buvo rengiamas privačioje teritorijoje, leidimai buvo išduoti kitokia tvarka nei paprastai. Surinkome visus reikalingus dokumentus iš savivaldybės. Netgi apsilankėme policijos komisariate ir pasitikslinome, kas būtų, jei kiltų kokių nesklandumų. Aš manau, kad tai buvo tiesiog nesusikalbėjimas, - DELFI sakė viena festivalio organizatorių Živilė Diawara.

Festivalio organizatoriai su policijos pareigūnais sutarė penktadienio naktį uždaryti lauko renginius ir perkelti koncertus į uždaras patalpas.

"Žemė slydo iš po kojų. Tik pradėjome renginį ir staiga toks stresas. Bet viską sutvarkėme taip, kad nebūtų niekam problemų. Ryt aiškinsimės, ką reikės daryti", - vylėsi Ž. Diawara.

Po incidento Vilniaus meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle išplatino žinutę, kuria apgailestavo dėl tokio nesusipratimo.

"Kaip suprantu, šiandien policijai pasirodė, kad Vilniuje darosi per mažai biurokratijos, ir dėl to nusprendė sutrukdyti "Loftas Fest". ‪Nesmagu‬. Ryt, jei jiems dar nebus aišku dėl šio nesusipratimo, bandysiu apšviesti policiją, kad Vilnius yra laisvas miestas. Tokie renginiai yra mūsų miesto žiburiai. Viskas bus gerai. Živile Diawara, keep on going!", - rašė meras.

Festivalio atidarymo akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)