Festivalyje – aktyvaus laisvalaikio iniciatyva

Turbūt niekas nepaneigtų, kad vasaros muzikos festivaliui puikus oras yra tiek pat svarbus, kaip gyvam organizmui H2O. Visi festivalio lankytojai vieningai atsakė, kad turbūt geriau ir būti negali nei šiųmetiniame „Karklė 2015“. „Čia yra visko, ko reikia: paplūdimys, kuriame ką tik vyko putų šou, gardus maistas, tiesiog medituoti kviečiančios poilsio zonos, hamakai, sūpynės ir, žinoma, puiki muzika“, – sakė festivalininkė iš Kauno.

Nuo pat ryto įvairiose festivalio erdvėse vyko judesys. Čia buvo rengiamos „kosminio“ tinklinio bei burbulinio futbolo varžybos, parkūrininkų šou, rytinės mankštos, šokių pamokos bei kitos aktyvios pramogos. Vėliau poilsiaujantys paplūdimyje galėjo išsimaudyti putose bei sudalyvauti didžiausioje Pabaltijo apsikabinimo akcijoje. Išties įspūdingas reginys, kai prieš pat „Leon Somov & Jazzu“ pasirodymą, jaunuoliai glaudėsi vienas šalia kito ir taip sukūrė itin draugišką ir šiltą atmosferą.

Pliusai festivalio „buičiai“

Lankytojų pagyrų sulaukė ir maitinimo zona „Pasaulio virtuvės“. Nors populiariausio patiekalo titulą „nugvelbė“ burgeris, tačiau dažno rankose taip pat buvo matyti kiniško maisto dėžutės bei plovas. Mindaugas ir Vytautas džiaugėsi, kad visos maitinimo palapinės šįkart vienoje vietoje, o ne kur nors prie scenos. Juk taip – žymiai patogiau ir kultūringiau. O štai viena festivalio lankytoja buvo dėkinga, jog čia galėjo rasti vegetariško maisto.

Kaip gi sekasi palapinių miestelio gyventojams? Juk gyvenimas ten vyko visą parą. „Praėjusiais metais į Karklę atvykome gana anksti, tačiau kempinge vietos palapinei neradome, tad ją statyti teko ant asfaltuoto grindinio. Kaip gerai, kad šįkart turime daugiau vietos, o palapinę pastatėme puikioje vietoje“, – kempingo realijomis dalinosi viena „Karklė 2015“ lankytoja.

Muzika nuo „A“ iki „Z“

Antroji didžiosios muzikos fiestos diena buvo išties įspūdinga. Net penkiose scenose festivalio lankytojų emocijas kaitino žymūs Lietuvos ir užsienio atlikėjai. O plokšteles nuo ryto iki kito ryto suko Mindaugėlis, „Radistai“, Manfredas ir daugelis kitų didžėjų.

Šeštadienį pagrindinę sceną atidarė bene žymiausias šių dienų muzikinis tandemas Lietuvoje „Leon Somov & Jazzu“. Nors koncerto metu festivalininkams į pakaušius smigo kaitrios saulės spinduliai, paklausyti „hitais“ tapusių atlikėjos dainų suplūdo gausus gerbėjų būrys. Paklausta, kaip jaučiasi jau ne pirmąsyk festivalyje „Karklė Live Music Beach“ koncertuojanti atlikėja Justė Arlauskaitė, ši juokėsi, jog lyginant su praėjusių metų fiasko, kuomet jos koncertą nutraukė smarkus lietus, šiemet pasirodymas įvyko tiesiog tobulai. Taip puikiai pavykusį pasirodymą ji norėtų pakartoti ir kitąmet.

Vėliau pagrindinės scenos vairą perėmė Marijonas Mikutavičius, kuris jau šeštus metus rengiamame festivalyje pasirodė trečiąsyk. Jis pažėrė puokštę iki „kaulų smegenų“ žinomų ir mylimų kūrinių ir atidavė visas savo jėgas bei balsą publikai – kad ši puikiai praleistų laiką. Atlikėjo ekspresija, nuoširdumas bei jautrumas užbūrė festivalio lankytojus, kurie į scenoje išreikštą meilę atsakė tuo pačiu. Dabar tik galime prisiminti, kaip smarkiai nuaidėjo muzika ir publikos riksmai – net iki „Beach Stage“!

Tačiau pats atlikėjas nemanantis, kad puikus šou – jo nuopelnas. „Viską padarė publika. Tiesiog reikia leisti jiems žaisti, o aš tik prie jų prisitaikau“, – sakė M. Mikutavičius ir pridūrė, kad visų svarbiausia – atsidavimas. Marijonai, mes tai pajutome!

Paplūdimio sceną tuo tarpu elektronikos garsais užpildė Leeroy Thornhill, kuris kadaise priklausė pašėlusio populiarumo sulaukusiai grupei „The Prodigy“. Kaip ir tikėjosi pats atlikėjas, jo paklausyti sugūžėjo „užkietėję“ elektronikos gerbėjai, o atlikėjas tuo tarpu jiems surengė paplūdimio vakarėlį po atviru nakties dangumi. „Svarbiausia jausti, ko nori publika. Tuomet koncertas įvyksta puikiai!“ – scenos paslaptimis dalinosi L. Thornhill ir pridūrė, jog būtinai darsyk atvyks į Lietuvą ir į „Karklės“ festivalį.

Ir štai lygiai pusvalandis po vidurnakčio įvyko šeštadienio kulminaciją, kurią surengė subtilieji elektronikos kūrėjai „Gus Gus“ iš Islandijos. Nors pirmieji kūriniai po M. Mikutavičiaus „hitų“ kai kam skambėjo šiaurietiškai šaltai, tačiau publika „draivą“ pagavo po visiems puikiai žinomų dainų, kaip „Arabian Horse“ ir „Over“. Čia ir įvyko, vokalisto Stephen Stephensen žodžiais tariant, „kūno ir proto susijungimas muzikoje, kuri yra ypač galinga jėga.“ „Gus Gus“ pasirodymo metu publika, panirusi į elektroninės muzikos gelmes, patyrė tiesiog magišką transą bei pasijuto sklandantys virš žemės paviršiaus.

Muzika, šviesų efektai, intensyvus ritmas ir energingas vokalisto S. Stephensen ir jo scenos partnerės pasirodymas taip „užkaitino“ publiką, kad po paskutinės dainos tūkstančiai gerbėjų įnirtingai prašė jų grįžti. Tačiau žinome, jog šiauriečiai yra tvirti žodžio žmonės: jei pasakyta „paskutinis“, tai daugiau, deja, nebus.

Vokalistas S.Stephensen gyrė publiką ir patį festivalį „Karklė 2015“. „Dieną mes repetavom, o vėliau išėjome pasivaikščioti po festivalio erdves ir išgerti kavos. Pajutome labai draugišką atmosferą, žmonės buvo atsipalaidavę. Tiesiog puikus festivalis, nuostabi vieta ir oras!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)