DELFI kalbinti festivalio dalyviai, po pernai metais festivalį nusiaubusios audros ir palapinių miestelį nusiaubusio potvynio, neslėpė džiaugsmo nusisekusiu oru.

„Mes jau manėme, kad šiemet Karklės gyventojai nebeleis čia rengti festivalio. Nes po audros upeliais į privačias teritorijas srauniais upeliais plaukė visos šiukšlės ir daiktai, - sakė kasmet Karklės festivalyje dalyvaujančios panelės. - Šiemet matėm, kaip po palapinių miestelius vaikščiojo šiukšles renkantis personalas. Panašu, kad iš pernai metų klaidų buvo pasimokyta.“

Tačiau organizatoriai pagalvojo ir apie juos. 1 euras nuo bilieto kainos buvo skiriamas Karklei. Bilietų buvo parduota 10 tūkst.

Dalyvių minia festivalyje galėjo skųstis nebent tuo, kad nebuvo galima įsivežti alkoholinių gėrimų. Kai kurie jaunuoliai savo įsigytus svaigiuosius gėrimus tuštino automobilių stovėjimo aikštelėmis paverstose pievose.

„Viduje neleidžia. Reikia pirkti“, - sumokėję keliasdešimt eurų (kainos buvo nuo 31 iki 102 eurų) už bilietą ir nusprendę linksmintis laukuose sakė DELFI kalbinti keli vaikinai ir merginos.

Tačiau svaigiųjų gėrimų padauginusių žmonių, anot kalbintų festivalyje budėjusių medikų ir policijos pareigūnų, pasitaikė palyginti nedaug.

„Daugiausiai dalyviai pas mus kreipėsi dėl širšių sugėlimų, nubrozdinimų ir nuospaudų. Į Karklę suvažiuoja jaunimas iš visos Lietuvos, nepratę elgtis prie jūros. Klaipėdiečiai žino, kad Karklėje reikia vaikščioti atsargiai dėl akmeningo pajūrio. O svečiai to nežino“, - tvarstydamas nudaužytus pirštus vienam jaunikaičiui DELFI sakė greitosios pagalbos budėtojas.

Festivalio dalyvių saugumą užtikrinę pareigūnai taip pat tikino, kad didelės netvarkos nebuvo. Draugiškai nusiteikę dalyviai į policininkus dažniau kreipdavosi prašydami pasidaryti asmenukę ir papozuoti bendrai nuotraukai.

Rodosi, draudimas į festivalio teritoriją įsinešti alkoholio pasiteisins. Festivalio svečių daiktai buvo tikrinami su tarnybiniais šunimis. Ieškota narkotinių ir kitų draudžiamų medžiagų. Asmenys, kurių daiktuose buvo rasta narkotinių medžiagų, iš festivalio iškeliavo su pareigūnų palyda.

Norėdami apsisaugoti nuo galimos audros, organizatoriai priešais pagrindinę sceną pastatė didžiulę palapinę, kurioje esant reikalui galėtų pasislėpti ir koncerto klausytis šimtai žmonių.

Festivalio marketingo vadovas Mantas Kanišauskas DELFI sakė, kad organizatoriai pradėjo mokytis sekančią dieną iškart po pernai metų festivalio.

„Dėl spūsčių konsultavomės su specialistais, logistais. Šiais metais buvo išspręsta problema su kamščiais“, - sakė jis.

Festivalio marketingo vadovas apgailestavo dėl girtaujančių prie automobilių stovėjimo aikštelės, tačiau pabrėžė, kad prie kiekvieno žmogaus apsaugos darbuotojo neturi galimybės pastatyti.

Parkingas yra pirma stotelė atvykus į festivalį, todėl sukontroliuoti už festivalio teritorijos esančią zoną yra sunkiau. Bet manau, kad neleisti įsinešti alkoholio yra teisingas sprendimas, mes netoleruojame tokių veiksmų, kaip nutiko kituose festivaliuose. Darome viską, kad tik to išvengtume ir mokomės iš kitų klaidų“, - tikino festivalio organizatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)