Žinia, pertraukose tarp turo koncertų A. Mamontovas su grupe dirba prie naujo solinio albumo tuo pačiu pavadinimu „Degančios akys“, kuris bus išleistas po ketverių metų pertraukos, įrašų. Nors albumas dar tik ruošiamas leidybai, naujosios jo dainos jau atliekamos turo pasirodymuose. Tai bene pirmas kartas, kai Lietuvos atlikėjas pasirenka būtent tokį kelią pristatyti savo naują kūrybą ir, pasak paties A. Mamontovo, šis kelias pasitvirtino.

„Esu nuoširdžiai nustebintas labai gerais atsiliepimais. Žmonės beveik iš karto pagauna naujas dainas. Kai kurių žodžius jau dainuoja ir koncertuose. Man tai svarbus pasitikrinimas prieš išleidžiant albumą“, - sako atlikėjas.

Sprendžiant iš koncertus aplankiusios publikos reakcijos, jau dabar galima prognozuoti, kad naujame albume skambėsiančios dainos „Tu esi mano“ ar „Degančios akys“ yra užprogramuotos tapti muzikos istorija.

Beje, paties naujo albumo, kuris buvo įrašinėjamas Sauliaus Prūsaičio studijoje, dar teks palaukti bent jau iki rudens. Pasak A. Mamontovo, šiuo metu yra atliekamos įrašo korekcijos, pataisymai, kuriamas viršelio dizainas, derinami gamybos ir platinimo klausimai.

Tad artimiausiu metu išgirsti naują A. Mamontovo kūrybą bus galima likusiuose dviejuose turo „Degančios akys“ koncertuose rugpjūčio 21 d. Nidoje, pajūrio stadione, ir rugsėjo 5 d. Trakų salos pilyje, kur šis atlikėjas koncertuos pirmą kartą.

„Man labai patinka koncertuoti. Muzikanto gyvenimas be nuolatinių koncertų negali būti visavertis. Šis vasaros turas vyksta atvirose erdvėse: stadionuose, aikštėse, parkuose. Ne viename mieste žiūrovų atėjo daugiau nei geriausiais „Foje“ laikais ir mūsų komandą tai labai optimistiškai nuteikia“, - turą vertina A. Mamontovas.

Anot atlikėjo, taip jau sutampa, kad Nidoje jam dažnai tenka groti vasaros pabaigoje, tad ir šįkart koncertas šiame kurorte bus pilnas prabėgusios vasaros nuotaikų bei taps puikiu būdu užbaigti vasarą. Tuo metu pasirodymui Trakų pilyje yra ruošiamasi ypatingai, papildomai dėmesio skiriama koncerto vizualizacijai.

Turą organizuojančios kompanijos vadovas Marius Tumšys priduria, kad koncerto Trakų pilyje publikos skaičius yra apribotas iki keturių tūkstančių klausytojų. Šiuo metu apie pusė bilietų jau yra parduota. Šiam pasirodymui ruošiasi ne tik atlikėjas, bet ir organizacinė komanda, jame žiūrovai išvys daugiau grupių, kurios taip pat dalyvaus rengiamame šou.

Beje, atsiliepdamas apie turo metu jį lydinčias apšildančias grupes „Jama & W“ bei „ba.“, A. Mamontovas sako, kad tai puiki proga jauniems atlikėjams pakoncertuoti didesnei auditorijai, o publikai - pamatyti naujus, įdomius lietuviškos scenos veidus.

Tuo metu kalbėdamas apie savo grupę, kurioje gitara groja Romas Rainys, mušamaisiais - Meinardas Brazaitis, klavišiniais, smuiku - Eimantas Belickas, boso gitara - Tomas Andrijauskas, A. Mamontovas akcentuoja, kad su kiekvienu koncertu susigrojimas vis tobulėja, laisvėja, tad bendra turo energija kyla į viršų.

Jo žodžius patvirtina ir M. Tumšys, pridurdamas, jog turo koncertai išties yra gyvi ne tik garso, bet ir bendravimo su publika, užsimezgančio ryšio tarp atlikėjo ir klausytojų atžvilgiu. Mat buvo koncertų, kurie, atsižvelgiant į publikos reakciją, truko valandą ar dar ilgiau nei buvo numatyta.

„Aš esu labai laimingas po visų jau praėjusių koncertų ir labai laukiu ateinančių“, - reziumuoja vasaros koncertų turo finalui besiruošiantis A. Mamontovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)