Didžiąja antrosios nakties staigmena susirinkusiems tapo „Roko naktyse“ pirmą kartą atliktas uždegantis ugnies ir oro akrobatikos šou, kurį pastatė akrobatas ir žonglierius Konstantin‘as Kosovec‘as. Publikai įspūdį taip pat paliko jausmingo akrobatinio sporto „Pole Dance“ atstovių pasirodymai. Jų nedaug pridengti raumeningi kūnai taip vikriai vijosi aplink stulpus, kad užsienio žvaigždės irgi išėjo iš savo kambarių paganyti akis.

„Mums atliekant „Highway to Hell“ mergina šoko ant stulpo taip kietai, kad buvome ekstazėje“, - merkė akį projekto „AC/DC Tribute.lt“ gitaristas ir festivalio organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

Užsidegimo nestigo visą programą: svečiai iš Jungtinės Karalystės - „Neonfly“, festivalyje laiką leidę abi dienas, scenoje buvo tikri ugnies skleidėjai. Grupės gitaristas Frederic‘as Thunder‘is pats tapo fakyru ir spjaudė ugnies kamuolius. Vėliau muzikantai pasipuošė įspūdingomis romėnų karūnomis.

Didžiausių vakaro žvaigždžių – elektroninio metalo grupės „Combichrist“ iš JAV pasirodymas tapo tikrais roko šokiais, kurių ašis sukosi aplink neįtikėtiną būgnininką. „Iš anksto buvome įspėti, kad jis visąlaik mėtys būgnų lazdeles publikai. Jeigu jos nukris šalia scenos, arba scenoje ir nepasieks žmonių, turės būti surinktos ir grąžintos būgnininkui. Ko gero, dėl to jų vadybininkas vilkėjo marškinėlius, ant kurių angliškai buvo parašyta „Po velnių, aš nekenčiu būgnininkų“, - juokėsi festivalio organizatoriai.

Būgnininko šou išties nepaliko abejingų, juolab, kad jis savo būgnus talžė ne tik lazdelėmis – taip pat ant jų pylė vandenį, sukeldamas įspūdingus fontanus.

„Be kita ko, man pačiam bus malonu prisiminti, kad „Combichrist“ grojo mano gitara. Kadangi pagal jų techninį reikalavimą reikėjo būtent tokios, paskolinau, - sakė Blėka, grojantis tokia pat gitara, kaip ir Angus Young‘as iš „AC/DC“, net ir jų gitarų diržai yra tokie patys. – Vakar vyko neapsakoma rokeriškos vienybės ir brolystės naktis. Dalijomės emocijomis, roku, komplimentais, gitaromis, viskiu. Puikiai praleidome laiką.“

Tam pritarė ir rokeriai „Thundertale“, užkulisiuose pagaliau galėję pasėdėti prie stalo su savo gerais pažįstamais - britais „Neonfly“. Abi šios grupės bene tuo pat metu pradėjo savo karjerą ir galima buvo stebėti, kaip sekasi tiems, kurie viską pradeda mažoje šalyje, ir tiems, kurie gimė Didžiojoje Britanijoje. Pastarieji, išgirdę, kad lietuviai gros kartu su jais „Roko naktyse“, kėlė nykščius į viršų. „Kadangi tai bus nebe pirmas mūsų pasimatymas, jau galėsime pasimylėti!“ – šmaikštavo „Neonfly“.

„Roko naktyse“ antrąją dieną taip pat grojo lietuviai „Sutemon“, „Wild Reason“, „Awakening Sun“, „Siela“, „Rebelheart“, o festivalį uždarė „Katedra“. Per abi dienas festivaliautojai galėjo išbandyti įvairiausias pramogas – tirą, šaudymą iš lankų, laipiojimo sieną, alaus bokštą, fotografavimą šviesa, laikinas tatuiruotes. Šeštadienį taip pat vyko šunų lenktynės, į kurias nuotaikingai įsiliejo vienas rokerių, panoręs pasijusti keturkojo kailyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)