Fotosesijai neprireikė nei ištaigingų kostiumų, nei brangių dekoracijų. Pirmame plane buvo nuotaika, kuri geriausiai atspindi „Galapagų“ emocijas ir festivalio šūkyje minimą didžiulę dozę energijos.

Nė vieno festivalio „Galapagai“ dar nepraleidęs roko veteranų grupės BIX lyderis Samas noriai „pasirašė“ sumanymui išsitaškyti festivalio dvasioje. Pasinaudodamas geltona, žalia ir raudona spalva nudažytomis kokosų drožlėmis muzikantas ore sukūrė fantastinį spalvų mūšį.

„Dar ir dabar iš ausies traukiu kokosus, dezodorantų nereikėjo tris dienas – kvepėjau jais, - kvatoja Samas. - Išėjo puikus vasarinis, galapaginis kokteilis. Negalvojau, kad kokosų drožlės gali daryti tokius stebuklus.“

Jaunosios kartos roko idėjų skleidėjai - „Freaks on Floor“ nariai Justinas Jarutis ir Rokas Beliukevičius viduryje studijos surengė efektingą pagalvių mūšį ir paleido debesį plunksnų, kurių prilindo visur ne tik muzikantams, bet ir fotosesijos organizatoriams.

„Mums patiko pati fotosesijos idėja ir buvo labai smagu ją išpildyti. Tikrai esame turėję visokiausių nuotraukų: gulėjome ant grindų, važiavome ekskavatoriumi, fotografavomės vienais apatiniais. Šioje „Galapagų“ fotosesijoje vėl galėjome būti jauni ir išprotėję, - juokėsi J.Jarutis. – Pagalvių daug nesudraskėme, esame tokie geri, kad užteko paleisti į orą vieną. Šiek tiek plunksnų prarijome, bet nieko baisaus – viską nuplovėme vandeniu.“

„G&G Sindikato“ šeimos nariai fotosesijoje gerai pasilinksmino, taškydami gazuotus gėrimus. „Grosime jau ketvirtą kartą „Galapaguose“, todėl ir šita fotosesija, ir pats grojimas festivalyje yra kaip iššūkis, nes visą laiką norisi pasirodyti geriau ir geriau. Man tik fotosesijos metu skaudėjo širdį, nes išlaistėme tiek daug mano mėgiamos kolos. Ją betaškydamas dar bandžiau ir atsigerti“, - juokėsi DJ Mamania.

„G&G Sindikatas“ vyrai išbandė, ar turi pagrindo mitas, kad į limonado butelį įmetus mėtinį dražė pasipila fontanas. „Įsitikinome, kad tai veikia, tereikėjo sugalvoti mechanizmą, kaip padaryti, kad viską atliktume vienu metu. Reikėjo sudiriguoti procesą. Tai buvo dar vienas iššūkis“, - pasakojo DJ Mamania.

Tuo metu studijoje pasirodęs MC Mesijus buvo kaip reikiant išmaudytas po vandens šautuvo srove ir pelnė vieną įspūdingiausių kadrų.
Ką tik iš Kanų su reklamos versle ypač svarbiu apdovanojimu – Sidabriniu Liūtu grįžęs MC Mesijus vis dar jaučia kūrybinį pakilimą. Netrukus su kolega Munpauzen jis parodys savo potencialą „Galapaguose“, o praėjusią savaitę su polėkiu dalyvavo festivalio išsitaškymo sesijoje ir veidu gaudė vandens sroves.

Vanduo, jo manymu, yra labai svarbi festivalio dalis. „Džiugu, kad „Galapagų“ festivalį iš visų pusių supa ežeras, nereikia iki vandens eiti kelių kilometrų - grupių pasirodymus gali stebėti kone iš vandens“, - sakė MC Mesijus.

Praėjusiais metais jis festivalyje ir pats mielai pasimaudė, vėliau apėjo visas scenas, klausėsi kitų atlikėjų. Be to, liko pradžiugintas savosios publikos. „Nepaisant to, kad mano pasirodymas vyko dienos metu, koncertinė palapinė buvo sausakimša ir visi siautė kaip reikiant. Tai stipriai džiugino, nes kiekvienas muzikantas nori būti „rockstar‘u“, - sakė MC Mesijus.

Šiemet jam ypač rūpi pamatyti festivalio žvaigždes - reperius „Mobb Deep“ iš JAV, su kurių muzika lietuvis užaugo. „Netikėtai malonu, kad „Galapagai“ išsirinko būtent tokius headliner‘ius, būtinai sulauksiu, kol jie atliks savo gabalą, įrašytą į visus repo vadovėlius - „Shook Once“. Kai išgirsiu – nusiraminsiu, - juokėsi MC Mesijus. – Man patinka „Mobb Deep“ šalto skambesio repas, tai, kad jie sugebėjo išlikti autentiški. Jie buvo dar labai jauni, kai parašė savo geriausius hitus, bet iškart atrodė labai brandūs. Mane žavi ir amerikiečių reperių slengas: ten vakar sugalvotas slengo žodis šiandien bus jau pakeistas kitu, kalba labai greitai atsinaujina, pilna naujadarų. Netiesioginėmis prasmėmis vartojamus tekstus neretai gali atrakinti tik tie, kam tekę pagyventi Bronkso kvartale. Bet dėl to tik įdomiau.“

Šiemet festivalyje bus išties daug repo. Programa intriguoja ir įdomiais elektroniniais pasirodymais. „Galapaguose“ viešės „Pendulum DJ Set & Verse“, latvė Aminata, Lietuvos muzikos prodiuseris Leon Somov pristatys visiškai naują elektroninį projektą su švedais ir britais, „Sneekers“ surengs „Neonkių“ diskoteką, o norintieji pasinerti į nakties romantiką tai galės padaryti su „Dancing in the Moonlight“ hito atlikėjais „Toploader“ iš Jungtinės Karalystės ar Alina Orlova. Iš viso festivalyje „Galapagai“ pasirodys daugiau nei 50 atlikėjų ir grupių. Festivalis vyks Zarasuose liepos 24-25 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją