Pagrindinės pirmosios dienos žvaigždės buvo Londono alternatyvaus roko grupė „Placebo“. Pernai veiklos 20-metį minėję muzikantai įrodė, kad savo pop-gotikine romantika vis dar geba pavergti paauglių širdis: pirmosios eilės buvo nusėtos jaunų merginų ir vaikinų tamsiai dažytomis akimis, kartu dainavusių „Every You, Every Me“, „20 Years“ ir kitus kertinius grupės kūrinius.

„Placebo“ atliko dainas iš visų ilgos karjeros etapų, nors ir kiek adaptavo kiekvieną jų – tarsi, kad patiems nenusibostų groti tų pačių dainų vėl ir vėl. Dabar grupė nebepanaši į vaikinų trijulę, nuo kurios „Placebo“ veikla prasidėjo. Latvijoje į sceną jie lipo šešiese, su nauju būgnininku, smuikininke, keliais gitaristais. Vis dėlto, nesenstantis grupės branduolys vokalistas Brianas Molko ir gitaristas Stefanas Olsdalas išlikęs.

Pagrindinėje scenoje pozityvią nuotaiką kūrė ir kiti svečiai iš Jungtinės Karalystės: himniškus pop-roko kūrinius atlikęs Tomas Odellas, artrokeriai „Everything Everything“ ir modernaus soul'o grupė „Jungle“. Pastaruosius jau už poros savaičių bus galima pamatyti Lietuvoje, festivalyje „Granatos“. Ten vyksiančiųjų laukia malonus koncertas: ši septynių muzikantų komanda, be tradicinių instrumentų Salacgrivoje grojusi ir stikliniais buteliais, sukūrė vieną jaukiausių diskotekų festivalyje.

Tarp įsimintiniausių pirmos dienos pasirodymų kitose scenose – britų multiinstrumentalistai kostiumu ir kaklaraiščiu pasipuošęs „East India Youth“ ir naujokas Jack'as Garratas, nuoširdžiai džiaugęsis, matydamas, kiek daug žmonių atėjo į jo koncertą. „Positivus“ garsėja publikos atvirumu: festivalio organizatoriai kasmet pakviečia jaunų tarptautinių atlikėjų, kurie menkai žinomi masinei publikai, tačiau festivalyje sulaukia šilto palaikymo.

Esamų ir būsimų žvaigždžių latviai ieško ir Šiaurėje: penktadienį festivalyje stiprius pasirodymus surengė švedai „Kate Boy“ ir islandai „Vok“ – abi grupės grojo gaivią elektroninę muziką su merginomis vokalistėmis priešakyje. Įdomu, kad abi šios grupės jau yra aplankiusios ir Lietuvą – „Vok“ čia buvo dar ketvirtadienį, „Positivus“ pasirodymui apšildami koncerte Vilniaus „Lofte“

Pirmąją dieną savo koncertus pradėjo ir Lietuvos atstovai – grupės „Garbanotas Bosistas“ ir „Without Letters“. Sekmadienį bus ir trečiasis, elektroninės muzikos prodiuseris „Munpauzn“. Svečiai iš Lietuvos svarbūs ne tik scenoje, bet ir tarp žiūrovų: kasmet į „Positivus“ jų atvyksta keli tūkstančiai.

Nuo 2007 m. vykstantis „Positivus“ yra populiariausias festivalis Baltijos šalyse, kasmet sutraukiantis kelias dešimtis įtakingų tarptautinių muzikos grupių ir atlikėjų ir pristatantis svarbiausius Baltijos šalių populiariosios muzikos vardus. Festivalio lankytojų skaičius pastaruosius metus viršija 20 tūkst. – daugiau už bet kokį aplinkinį festivalį.

Šiųmetis „Positivus“ tęsis iki sekmadienio. Žiūrovų dar laukia gyvos roko legendos Roberto Planto, vienos indie scenos lyderių dainininkės ir dainų autorės St Vincent, britų roko grupės „Kasabian“ koncertai ir dar dešimčių kitų muzikantų pasirodymai penkiose scenose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją