Tačiau kai kuriems vietos gyventojams ir miesto svečiams norisi, kad jos visai neliktų. Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus iš palangiškių ir poilsiautojų sulaukė pasiūlymo apskritai atsisakyti rusiškos muzikos kurorto kavinėse. Jau geriau, anot jų, groti graikiškas melodijas.

„Mes, kaip visada žemiau pasirašiusieji, prašytume jūsų tarpininkavimo pakeičiant vasarą Palangos lauko ir vidaus kavinėse rusų šansoną į graikiškąjį“, – buvo rašoma kreipimesi į kurorto merą.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus naujienų portalui DELFI pasakojo, kad jis ir pats ne kartą kvietė vietos verslininkus bendromis jėgomis kuo aukščiau pakelti J. Basanavičiaus gatvės lygį.

Palanga per pastaruosius keletą metų yra ženkliai pakeitusi savo veidą, tad kurortą poilsiui renkasi vis solidesnė, kultūringesnė publika. Tai – nebūtinai asmenys, turintys itin dideles pajamas. Anaiptol – dėl plėtojamos turizmo, sporto, mažiesiems skirtos infrastruktūros, aukšto lygio kultūrinių renginių Palangą labai pamėgo šeimos su vaikais, ramesnio bei kultūringesnio poilsio mėgėjai. Vien per tris vasaros mėnesius Palanga pramogautojams siūlo per šimtą kultūrinių renginių, tarp kurių – ir tokie garsūs koncertų ciklai, kaip „Nakties serenados“, sakralinės muzikos festivalis „Ave Maria“, pučiamųjų muzikos koncertai „Dūdų vasara“ ir kiti.

Įvertindamas tai, ne kartą kviečiau vietos verslininkus bendromis jėgomis kuo aukščiau pakelti ir J. Basanavičiaus gatvės lygį. Kalbu tiek apie kavinių pasirinktus muzikinius kūrinius ar atlikėjus, tiek ir apie grojamos muzikos garso lygį. Džiaugiuosi, kad dauguma verslininkų atsižvelgė į pasiūlymus, ir to rezultatai – akivaizdūs. Kavinės, kur muzika grojama ne per garsiai, kur įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, sulaukia akivaizdžiai daugiau klientų.

Nėra įstatymų, nurodančių, kokią muziką groti kavinėse – tai sprendžia patys verslininkai, veikiausiai atsižvelgdami į paklausą. Tačiau Palangai svarbiausia, kad pramogos svečiams būtų siūlomos solidžiai ir kultūringai, netrukdant aplinkiniams“, – komentavo Palangos meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (616)