Paaiškėjo, kad tai grupė iš Liuksemburgo „No Metal In This Battle“, kuri liepos 24-25 dienomis taip pat atvyks į Zaraso ežero salą ir įsilies į muzikos festivalį „Galapagai 2015“.

Šį trečiadienį naujoje madingoje Vilniaus naktinėtojų vietoje buvo papasakota daugiau apie tai, kas laukia festivalio lankytojų. Algirdas Barniškis-Blėka teigė, kad šiais metais festivalyje bus kaip niekad daug dėmesio skiriama repui. Vieni svarbiausių festivalio svečių – amerikiečiai repo gangsteriai su spalvinga praeitimi – „Mobb Deep“, jau perdavę lietuviams linkėjimų iš Niujorko vaizdo įrašu

„Jau visi kalba apie tai, kad atvažiuoja „Mobb Deep“. Žinoma, mes tuo labai džiaugiamės. Festivalyje ir patys norime parodyti kai ką naujo. Todėl šį kartą scenoje būsime nauju sąstatu, su trylikos žmonių orkestru“, - pasakojo reperis Lilas, atstovavęs „Lilas ir Innomine“.

„O mes repą atsversime roku, - jam paantrino „Freaks on Floor“ vokalistas Justinas Jarutis. – Kaip tik neseniai peržiūrėjome pirmųjų mūsų „Galapagų“, vykusių prieš penkis metus, vaizdo įrašą – ką ten kalbėjome ir ką grojome. Linksma prisiminti. O šiais metais atliksime viską, ką turime geriausio“, - sakė J. Jarutis.

Šiemet festivalyje bus ir keli pirmi kartai: Alina Orlova savo vaiksytėje dažnai važiuodavo į Zaraso ežero salą, bet dar niekada nėra grojusi ten vykstančiame festivalyje „Galapagai“. „Labai įdomu bus pasibandyti, kaip mano muziką priims žmonės. Ką tik grojau festivalyje Čekijoje. Buvau scenoje viena, o Zarasuose būsime keturiese, su grupe. Išleisime visą energiją gamtoje“, - kalbėjo A. Orlova.

Pirmas kartas festivalyje laukia ir Leono Somovo – jis pristatys savo visiškai naują šokių muzikos projektą. „Tai vyks su elektroniniais instrumentais, bet be kompiuterių. Kartu su manimi bus vokalistai iš Stokholmo ir Londono. Porą metų su jais siuntinėjome vieni kitiems įrašus, o dabar viskas pajudėjo iš tikrųjų“, - sakė L.Somovas.

Festivalio organizatorius A.Barniškis-Blėka paminėjo, kad festivalyje gros ir Latvijos „Eurovizijos“ žvaigždė Aminata, kurios išskirtinei, elektroninei dainai tarptautiniame konkurse Vienoje lietuviai skyrė 12 balų.

Taip pat pirmą kartą festivalio istorijoje įvyks komandinių rungčių iššūkis „Galapagai Challenge“, kurio dalyviai rungsis ore, medžiuose, vandenyje ar purve.

„O mes į festivalį pažiūrėjome kaip buržujai: pasisistatysime kioską ir pardavinėsime marškinėlius. Nereikės nei šliaužti, nei bėgti, užteks ateiti ir nusipirkti“, - juokėsi dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, „Galapagams“ sukūręs firminius marškinėlius. Šiltam lietui lyjant Vilniaus senamiesčio gatvėje juos pademonstravo dizainerio žmona Monika. Ekstremalų foną jai sukūrė motociklininkas, pademonstravęs amą gniaužiančius triukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją