„Šiemet festivaliui pasirinkome ypatingą Kuršių nerijos nacionalinio parko lokaciją – Nidos oro uostą. Iš palapinių miestelio atsivers viena įspūdingiausių vietų LietuvojeParnidžio kopa. Todėl, siekdami apsaugoti unikalią ir trapią parko gamtą, nuo kiekvieno parduoto „Raftos“ bilieto vieną eurą skiriame Kuršių nerijos nacionaliniam parkui“, – komentuoja vienas iš „Raftos“ organizatorių Algirdas Sabaliauskas.

Žalios festivalio idėjos puoselėjamos ne tik skiriant paramą, bet ir imantis prevencinių veiksmų. Prie įėjimo rūkantiems festivalio dalyviams bus dalinamos peleninės, kurias šie viso festivalio metu nešios pasikabinę ant kaklo. Taip pat festivalio teritorijoje bus įrengtos specialios rūkymo zonos.
„Propaguodami žalią mąstymą, mes taip pat skatiname festivalio dalyvius, lankytojus rinktis ir ekologišką transportą – kviečiame į jį atvykti valtimis, jachtomis, dviračiais ar autobusu“, – sako „Raftos“ organizatorius.

Festivalis "Rafta" (nuotr. A. Morozovo)

Dvigubai daugiau atlikėjų

Didelis dėmesys ekologijai – ne vienintelė naujiena šių metų „Raftoje“. Publiką taip pat džiugins dar daugiau garso ir dar įvairesnė muzika – laukiama dvigubai daugiau atlikėjų nei pernai. „Kviečiant atlikėjus į „Raftą“ ieškojome skambesio, kuris organiškai papildytų, bet ne užgožtų šią unikalią erdvę“, –komentuoja A. Sabaliauskas.

Gerą muziką garantuos laukiamiausi svečiai iš Švedijos – „Supersci“. Antrą gyvavimo dešimtmetį skaičiuojanti grupė, hiphopo ritmus papildžiusi jazz ir funk elementais, labiausiai žinomi dėl savo hitų „Get!“ ir „On The Grind“.

Festivalio svečius neužsižiopsoti į Parnidžio kopą kvies ir daugybė lietuviškų atlikėjų: tikriausiai didžiausias roko muzikos atradimas Lietuvoje „Garbanotas Bosistas“ bei klausytojams gerai pažįstami „Keymono“. Scenos meistrai Grizlis ir Pitonas savo mėgiamus kūrinius gros iš vinilinių plokštelių, o Beatos Timinskaitės projektas „SillyCut“ į Nidos oro uostą atveš bass stiliaus muzikos.

Festivalis "Rafta" (nuotr. A. Morozovo)

Festivalyje pasirodys ir būrys didžėjų – balkaniškos muzikos ambasadoriai „Baltic Balkan“, „Deneez“ ir iš Vokietijos atvyksiantis basshiphopelectro-funk muzikos atstovas „Genys“. Alternatyviosios muzikos mėgėjus arčiau scenos pritrauks pučiantys dūdas ir mušantys būgnus jaunuoliai iš „Mood Sellers“, publiką linksmins ir elektroninės muzikos naujokai „Glasshous“. „Raftoje“ bus galima išgirsti ir autentišką Kuršių Nerijos skambesį „Neringa Fm“ bei „Kaštonas Dj‘s“ grojamuose ritmuose.

Vėl leis maudytis mariose

Geros žinios pasiekia ne tik melomanus, bet ir vandens mylėtojus – beveik po 10 metų pertraukos vėl leidžiamos maudynės Kuršių mariose. Sutvarkius komunalinių ir lietaus nuotekų sistemas atlikti matavimai rodo, kad vanduo mariose jau tinkamas maudynėms. Tad tikrąją festivalio dvasią bus galima pajusti mirkstant Kuršių mariose.

Taip pat festivalyje bus galima sutikti vandens sporto pramogų atstovų – jie demontruos savo įrangą, prekiaus „Rafta“ turgelyje ir mokys vandens pramogų visus norinčius. Norintiems parduoti savo baidarę, jėgos aitvarą, irklą, hidrokostiumą, užteks tik bilieto. Vandeningą nuotaiką kurs šviesos instaliacijų meistras Linas Kutavičius iš „Lightforms“.

"Rafta"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją