Visiems, kurie vadinate mane skundiku, visiems, kurie sakote, kad po Marijaus istorijos LGBT bendruomenei bus tik blogiau, visiems, kurie šūkaujate, kad reikėtų ieškoti dialogo su tais, kurie laiko gėjus veisle, verta kalėjimo - nurimkite. Tai ne jūsų istorija.

Ne jūs rašote (šią) istoriją.

Ši istorija yra apie LGBT bendruomenės išsilaisvinimą Lietuvoje, pakeliui sugriaunant griežtas lytiškumo normas. Jei girdite gaudesį, žinokite - tai ne dramblių trepsėjimas. Tai vis garsiau girdimi balsai tų, kurie ilgą laiką buvo užgniaužti, nutildyti ir priversti tylėti.

Taip, dabar jums gali atrodyti, kad jūsų dauguma. Bet tai ne jūsų istorija. Ir žmogui pakanka vilties, kuri kaip mažytė ugnis greitai įžiebia nesustabdomą gaisrą. Negali sustabdyti vilties, negali sustabdyti laisvės troškimo, negali sustabdyti meilės ir aistros. Tai stichinė jėga, kuri kaip uraganas nuneš visas baimes, visas neteisybes, visas nelygybes.

Tai mūsų istorija.

Ir rašome ją tik mes patys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)