Grupės nariai raginami savo telefono skambėjimo tonus pakeisti į didelio populiarumo Vakaruose sulaukusią house muzikos kompoziciją „Walking with Elephants“.

Kol kas didesnių diskusijų visiems feisbuko vartotojams atviroje grupėje nevyksta. Joje ir toliau kapojasi pasisakantieji už LGBT teises ir kovojantys prieš seksualines mažumas.

Verslininkas Ugnius Kiguolis, vienas iš aktyvesnių Marijo Basanovo palaikytojų, visus muzikanto gerbėjus ragina savo „Facebook“ profilius paženklinti specialiu coveriu su žodžiais „Je Suis Ten Walls“.

„Noriu paprašyti visų nesutinkančių su heterofobais pasidalinti šiuo coveriu kaip protestu. Šiaip neturėtų būti svarbu tavo požiūris, svarbi turėtų būti pati muzika. Ir neturėtų būti baudžiama už nuomonę. Dabar mes normalūs daromi nenormaliais“, – socialiniame tinkle agitavo Kauno milijonierius.

Primename, kad visame pasaulyje dėmesio susilaukusio hito „Walking with Elephants“ kūrėjas M. Basanovas, užsienyje geriau žinomas „Ten Walls“ slapyvardžiu, savo paskyroje socialiniame tinkle praeitą savaitę homoseksualumą prilygino pedofilijai. Toks pareiškimas sulaukė itin audringos reakcijos ir pasmerkimo visame pasaulyje. Po savo pasisakymo M. Basanovo pasirodymus ėmė atšaukinėti tarptautiniai festivaliai, kūrėjas sulaukė didžiulės kritikos bangos ir atšaukė visus artimiausius savo pasirodymus. Incidentu susidomėjo Vakarų žiniasklaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)