1. Abu dueto nariai - Tomas Rowlandsas ir Edas Simonsas – Mančesterio universitete su dideliu susidomėjimu studijavo istoriją. Būtent todėl vienas iš pirmųjų jų singlų pavadintas „14th Century Sky“.

2. Trejus metus Tomas ir Edas buvo kambario draugai.

3. Pirmasis dueto pasirodymas vyko legendinio britų didžėjaus Andrew Weatherallo klube. Tiesa, vaikinai buvo tokie drovūs, kad grojo ne scenoje, o erdvėje virš rūbinės...

4. „The Chemical Brothers“ kūrinyje „It Began in Afrika“ girdimą Jimo Ingramo dainos „Drumbeat“ ištrauką yra panaudoję ir Lietuvos elektroninės muzikos pionieriai „Exem“.

5. Karjeros pradžioje pasivadinusiems „The Dust Brothers“ britams teko keisti savo pavadinimą – to pareikalavo tikrieji „The Dust Brothers“ iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Po kelerių metų, beje, „The Chemical Brothers“ originaliųjų „brolių“ paprašė remiksuoti vieną savo kūrinių – ir šie sutiko.

„Chemical Brothers“

6. 1996-aisiais „The Chemical Brothers“ buvo pakviesti apšildyti „Oasis“ – į abu koncertus atėjo po 125 tūkstančius žmonių. Na o 2000-aisiais jie tapo rekordinį visų laikų „Glastonbury“ festivalio lankytojų kiekį sutraukusia grupe.

7. Nors niekas nedrįs ginčytis dėl to, kad „The Chemical Brothers“ yra būtent elektroninės muzikos grupė, bet... „Grammy“ statulėle vienas garsiausių jų kūrinių „Block Rockin’ Beats“ buvo apdovanotas už geriausią roko muzikos instrumentuotę.

8. Tarp „The Chemical Brothers“ reivo himnų kviestinių vokalistų – Noel Gallagher iš „Oasis“, Beck, Q-Tip, „New Order“ narys Bernard Sumner, „The Flaming Lips“ narys Wayne Coyne ir „The Charlatans“ narys Tim Burgess.

9. Olimpinis čempionas britų dviratininkas Chrisas Hoyus po pergalės Londono olimpinėse žaidynėse prisipažino, kad jį motyvavo ir įkvėpė „The Chemical Brothers“ kūrinys „Escape Velocity“. Būtent jo sportininkas klausėsi lipdamas ant dviračio.

10. Dueto koncertą Japonijoje įamžinusį dokumentinį filmą pavadinimu „Don’t Think“ sukūręs Adamas Smithas, atsakingas už į Lietuvą atvykstančio turo vizualinę dalį, yra režisavęs kultinio daugiau nei pusšimtį metų rodomo britų serialo „Doctor Who“ epizodus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)