"Manau, jog sportininkus geriausiai įkvepia daina. Tikiu, jog didelę dalį mūsų krepšininkų laimėjimų nulėmė gerai parašyta, skambi daina. Todėl noriu, kad išgirdę "Pergalės himną" mūsų lengvaatlečiai pasiektų geriausių laimėjimų",- sakė dainos atlikėjas ir autorius Edmundas Kučinskas.

"Pergalės himnas", taip autoriai pavadino Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatui sukurtą dainą, gimė per tris mėnesius. Čempionato himną atlieka Edmundas Kučinskas ir Rūta Ščegoliovaitė, o atlikėjams pritaria Klaipėdos operos teatro solistai Dalia Kužmarskytė ir Mindaugas Gylys.

"Rinkdamasis atlikėjus norėjau, kad jie būtų profesionalai, išmanytų savo darbą, tačiau nebūtų tradiciniai kaip, pavyzdžiui, ŽAS ar Marijonas Mikutavičius. Norėjosi ko nors šviežesnio, todėl ir pasikviečiau jauną, tačiau labai profesionalią atlikėją Rūtą Ščegoliovaitę. Pernai ji buvo antra Eurovizijos atrankoje",- sakė E.Kučinskas. Rūta Ščegoliovaitė dainuoja angliškai, tuo tarpu operos solistai ir E.Kučinskas - lietuviškai.

"Džiugu, kad pirmąjį mūsų šalyje sukurta lengvosios atletikos himną atlieka geriausi Lietuvos dainininkai. Klausantis "Pergalės himno" man virpa širdis",- sakė Aleksas Stanislovaitis, Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris.

A.Stanislovaitis pabrėžė, jog lengvaatlečiai iš tarptautinių varžybų ir olimpiadų visada grįžta su medaliais, tad jau seniai reikėjo juos pagerbti daina. Trenerio teigimu, sportinę dvasią pakelianti daina sukurta itin laiku.

"Liepą Kaune vyksiantis Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas yra labai svarbus mūsų jauniesiems sportininkams. Juk mūsų jaunimas dalyvaus ateinančioje vasaros olimpiadoje Pekine. Jie bus smogiamoji jėga, ir tikiuosi, jog "Pergalės himnas" įkvėps juos pergalėms",- sakė A.Stanislovaitis.

Nors treneris nesiryžo prognozuoti, kiek prizinių vietų Lietuvos lengvaatlečiai iškovos, tačiau sakė, jog kelių medalių tikisi. Daugiausiai vilčių siejama su sprintere bėgike iš Klaipėdos Lina Grinčikaite.

Čempionato dainos ir vaizdo filmo pristatyme dalyvavęs idėjos autorius ir Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionato direktorius Virginijus Daukšys patikino, jog iki šiol nė vienas Europos lengvosios atletikos čempionatas neturėjo nei savo dainos, nei vaizdo filmo.

"Mes esame pirmieji ir tai džiugina. Tikiu, jog Europos čempionatui sukurta daina skambės dar ilgai po jo ir, gal būt, net taps Lietuvos lengvosios atletikos himnu", - sakė V.Daukšys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją